S.V. Geel-Wit - Nieuwsbrief Jaargang 4 Mei 2015
Sportvereniging Geel - Wit van Oosten de Bruynstraat 66
2014 VS Haarlem
Tel. Clubgebouw 532 34 00
www.geel-wit.nl
info@geel-wit.nl

Reünie zaterdag 6 Juni

Reünie

Zaterdag 6 juni 2015 

 Van 17.00 tot ca. 21.00 uur

Geacht oud(er) lid,

Ja, het is voor velen van U alweer 5 jaar geleden dat we met elkaar een grandioze en zeer gezellige reünie hebben gehad.

Dit jaar bestaat de s.v. Geel-Wit 95 jaar en dat gaan we natuurlijk weer vieren met een gezellige reünie. 

In klein comité  is geprobeerd een complete namenlijst te krijgen van alle oud(ere) leden, die een aantal jaren bij Geel-Wit actief zijn geweest, of nog zijn. 

U wordt hierbij uitgenodigd om zaterdag 6 juni van 17.00 tot ca. 21.00 uur, deel te nemen aan de reünie om elkaar te ontmoeten en onder het genot van een drankje en een hapje herinneringen   op te halen en er weer een onvergetelijke dag van te maken.

Wij zullen zorgen voor voldoende broodjes, hapjes en drankjes.

Om het voetballen voor de actieve leden betaalbaar te houden en de door de overheid opgelegde kosten alsmaar stijgen, vragen wij van U een bijdrage van € 15.00 / pp.

Voor de oudere oud-leden hebben wij nog een speciaal verzoek:

Zet een aantal oudere leden bij elkaar en de mooiste verhalen en anekdotes vliegen over tafel.

Nu de eerste generatie Geelwitters inmiddels overleden is en de tweede ook al op leeftijd raakt, blijkt dat over de begintijd van de vereniging weinig is vastgelegd. Voor ons maar ook het   nageslacht zou het prachtig zijn om te herinneren hoe het vroeger bij een sportvereniging ging. Wij denken dan aan contributiebetaling, omkleden, wassen, vervoer, kleding enz. U kunt zelf   misschien nog veel meer onderwerpen bedenken.

U hebt vast wel iets, waarover een mooi verhaal te schrijven/ vertellen is.

Probeer dat  eens op papier te zetten en stuur het ons dan toe.

Bent u niet zo'n schrijver, maar zou u wel een verhaal eventueel met een paar mensen, willen vertellen, dan kunnen we proberen een afspraak te maken en bij u langs komen om het op te nemen   en alsnog verder uit te werken.

Over 5 jaar kunnen we dan en aantal van deze verhalen mogelijk opnemen in het jubileumboek t.g.v. het 100 jarig bestaan.

Al vast bedankt voor de moeite.

Mocht u oud-Geelwitters ontmoeten en geen uitnodiging hebben ontvangen, meldt dit ons. Wij kunnen ze dan alsnog uitnodigen.

Om te kunnen plannen hoeveel we moeten inslaan, verzoeken wij u vriendelijk even te melden dat u komt en met of zonder partner. Dit kan:

Per mail via hieronder genoemde e-mail adressen,

Per telefoon via hieronder genoemde telefoonnummers,

Ted Heemskerk               heeverco@remove-this.online.nl                   023-533 26 34

Ron Durge                      durge@remove-this.online.nl                         023-524 36 38

Brian v.d. IJssel

Tot ziens op 6 juni 2015

2e elftal opnieuw kampioen

U leest de kop hierboven goed, er staat echt "opnieuw kampioen"!!! Na twee jaar geleden kampioen te zijn geworden van de vierde klasse, vorig jaar van de derde klasse zijn ze nu voor de derde maal op rij kampioen en mogen ze het volgend seizoen in de reserve eerste klasse gaan proberen. 

Een speler van het tweede, Sylvester van Bakkum, vertelde: De coach van Olympia United zei vorig jaar bij het behalen van het kampioenschap in de derde klasse dat we het heel zwaar zouden krijgen en dat we het waarschijnlijk niet gaan redden!! We hebben bewezen een goede groep te hebben met jongens die graag trainen, wat voor elkaar over hebben en iedere week vol voor de winst gaan, dit heeft als resultaat dat we nu voor de derde keer op rij de titel hebben binnengehaald, ik ben trots op mijn team!

Helemaal makkelijk ging het niet in deze laatste wedstrijd. Na op 0-1 achterstand te zijn gekomen, werd het pas in de tweede helft 1-1 en even later (een minuut of tien voor tijd) werd de winnende gemaakt. De vreugde explosie bij deze tweede goal was ver in Haarlem te horen. Iedereen hield nog even het hart vast toen een hoge bal door Collin Bekker ogenschijnlijk makkelijk werd gevangen, maar hij de bal uit zijn handen liet glijden en deze tergend langzaam voor Geel-Wit aan de goede kant van de paal belandde. 

Natuurlijk felicitaties voor deze geweldige prestatie!

Dames 1 pakt een periodetitel

Een bewogen jaar voor de dames 1 van Geel-Wit. De winterstop was net voorbij of ook trainer nummer twee stopte ermee. De resultaten waren redelijk, niet geweldig, onderling was er wat wrijving en de trainingsopkomst was ook niet geweldig. 

Marcel Kuiper en Jan Westerman zijn uiteindelijk als trainers/begeleiders aan de slag gegaan en hebben op korte termijn de boel weer aan de praat gekregen. De resultaten kwamen terug en dit heeft er toe geleid dat afgelopen zondag de derde periode in Geel-Wit handen terrecht kwam. 

Quote van de Marcel en Jan: de meiden hebben de laatste maanden laten zien dat er veel voetbal in het team zit. We zijn er van overtuigd dat wanneer we niet promoveren via de nacompetitie we volgend seizoen met grote overmacht kampioen worden, promoveren we wel dan kunnen we ons goed handhaven. 

Het programma van de nacompetitie voor Dames 1 is als volgt:

  •  10 Mei ~ Geel-Wit Dames1 - KGB Dames1 14:00 uur
  • 17 Mei ~ KGB Dames1 - Geel-Wit Dames1 14:00 uur
    Bij winst:
  • 25 Mei ~ Thuis om 14:00 uur (tegenstander nog niet bekend)
  • 31 Mei ~ Uit om 14:00 uur (tegenstander nog niet bekend.

De winnaar van deze laatste twee wedstrijden promoveert naar de tweede klasse.

Jeugdtoernooien

Op zaterdag 16 en zondag 17 mei zijn de jeugdtoernooien bij Geel-Wit voor de F en E-pupillen. De tijden van dit toernooi en de poule indelingen zullen snel bekend worden gemaakt. Helaas zijn er door de KNVB nog wat wedstrijden ingelast, er zal worden bekeken of deze naar een andere datum kunnen, bijvoorbeeld in de avond doordeweeks.

Op 23 mei zal het toernooi worden gehouden voor de D,  C- en B-junioren. Geel-Wit heeft een mooi deelnemersveld kunnen regelen waarbij ze zich goed kunnebn meten met hun leeftijdsgenoten van dere clubs. Laten we hopen dat de grootste bekers in onze prijzenkast belanden. 

Penningmeester gezocht!


Helaas heeft Lex van Aalderen aangegeven dat hij stopt als penningmeester van Geel-Wit. Lex heeft dit de afgelopen anderhalf jaar met veel toewijding gedaan, maar vindt dat zijn affiniteit met voetbal te gering is om zijn werkzaamheden te blijven doen. 

We zijn dus op zoek naar een nieuwe penningmeester!! Mocht u een paar uurtjes per week over hebben en heeft u kennis van financiën, grootboeken, begrotingen etc dan gaan we graag met u in gesprek om te kijken of u de vacature van het penningmeesterschap van Geel-Wit kan invullen. 

U kunt zich aanmelden via : info@remove-this.geel-wit.nl

Meiden gezocht!!!

Het stond laatst nog in de krant, het meidenvoetbal maakt een grote opmars binnen voetballend Nederland. Natuurlijk kan Geel-Wit hierin niet achterblijven!
Er lopen in iedere leeftijdsgroep steeds meer meiden rond en het zou toch mooi wezen wanneer we hier echte meisjesteams van kunnen maken!! We willen dit graag realiseren zodat we aan het begin van het seizoen 2015 - 2016 met één of meerdere meidenteams van start kunnen gaan. 

Dus ouders wanneer u dochter voetbal ook leuk vind, geef haar dan op!!! Jeugdspelers van Geel-Wit, ken je nog meisjes uit je klas die ook graag willen voetballen, heb je nog nichtjes of zusjes die je enthousiast kunt maken, doe dat dan snel en laat ze zich opgeven zodat we in korte tijd ook bij Geel-Wit met heuze meidenteams van start kunnen gaan!!

Bijeenkomst voor de B-junioren van seizoen 2015 - 2016

Op dinsdag 19 Mei om 18:30 worden alle B1 junioren van afgelopen seizoen en alle C-junioren die volgend seizoen B-junior worden uitgenodigd  bij Geel-Wit. Op deze avond zal de nieuwe trainer (Pieter Hut) worden voorgesteld en zal het hoofd jeugdopleiding (Ed Keur) e.e.a. vertellen over de plannen van Geel-Wit met de  C en B-jeugd. 

Na deze bespreking zal Pieter de eerste training aan deze groep spelers geven. 

Wie is Pieter Hut: 
Pieter heeft onder andere het CIOS gedaan, is trainer/scout geweest in Griekenland en in de USA. Naast deze trainingsstages is hij onder andere trainer geweest bij de D1 van v.v. Dindua in Enkhuizen en de B1 van RCH. 

Zelf heeft Pieter gevoetbald in het eerste elftal bij West Frisia (3e klasse), DVVA (2e klasse), RCH (4e klasse) EDO (zaterdag 3e en 2e klasse) en EDO zondag (1e klasse). 

Wij denken dat Pieter een goede aanvulling is op onze "jeugdige" jeugd trainersstaf en wensen hem veel succes.  

F3 Kampioen

 

Afgelopen zaterdag is de F3 kampioen geworden van de voorjaarscompetitie. Met goed spel, mooie goals, goede individuele acties, fantastisch keeperswerk en bovenal goed samenspel en spelvreugde werden alle clubs verslagen en bouwden ze een mooie voorsprong op qua punten.

Tegen Alliance waren nog drie punten nodig en deze wedstrijd was nu juist de kampioenswedstrijd! Helaas speelden de zenuwen parten en het gemis van twee belangrijke spelers, die overigens geweldig werden vervangen door twee gastspelers, zorgen er voor dat er al snel een 3-0 voorsprong voor Alliance op het scorebord stond. 

Vlak voor rust werd de achterstand verkleind naar 1-3 en in de tweede helft werd er dapper gestreden voor meer maar helaas lukte dit niet en was de eerste verliespartij een feit. Dan maar over twee weken kampioen worden werd er al snel door de jongens gezegd. Gelukkig hoorden we later op de middag dat Olympia, de naaste concurrent ook had verloren, dus de vlag kon alsnog in de top! 

We feliciteren de F3 dan ook met het mooie resultaat. 

Het 1ste elftal ook periodekampioen!!

Naast de F3, het 2e elftal en het Dames 1 elftal is er nog meer te juichen geweest bij Geel-Wit omdat ook het eerste elftal een periodetitel in de wacht heeft gesleept. 

De wedstrijd tegen HYS verliep redelijk makkelijk voor Geel-Wit. Na wat kansen voor Geel-Wit was het HYS die met een prachtige goal de 0-1 maakte. Al snel werd er door Geel-Wit kans op kans gecreeërd en het was Brian van de IJssel die twee keer scoorde en Geel-Wit op voorsprong bracht. Na deze voorsprong kwam Geel-Wit niet meer in gevaar en liep het uit naar 6-1 door doelpunten van Gianluca Ademo, Louis Voorderhaak, Ro Rosenhart en de op 16 jarige leeftijd debuterende Dean Molenaar. 

Door de winst van Waterloo bij Devo '58 trok Geel-Wit aan het langste eind en pakte ze de derde periode. Het schema ziet er als volgt uit:

  • 25 Mei ~ uit/thuis tegen de verliezer van Olympia 25 - Batavia
  • 31 Mei ~ uit/thuis tegen de winnaar van Olympia 25 - Batavia

Scheidsrechters cursus

 

Vandaag en dit weekend zou de scheidsrechterscursus worden gehouden, georganiseerd door de KNVB. We hebben deze cursus verschoven naar begin van het nieuwe seizoen omdat er deze zaterdag te weinig wedstrijden zijn om de cursisten te laten fluiten onder toezicht van de leraren. 

Degene die zich hebben opgegeven voor deze cursus krijgen bericht van het jeugdbestuur over de nieuwe data.  

ING Truck

Op zondag 31 Mei komt de ING truck naar Geel-Wit. Deze middag wordt geregeld door de ING en in deze truck zitten vele spellen die door onze jeugd kan worden uitgevoerd. De spellen bestaan natuurlijk uit alerlei voetbalitems. Wat er precies komt, dat blijft voorlopig nog even geheim.

Het jeugdbestuur zal op korte termijn gaan inventariseren wie er allemaal meedoen  aan deze leuke voetbalmiddag. Er zal vanuit het jeugdbestuur ook meer informatie komen over hoe laat dit evenement begint en eindigt. 

Houd u mailbox en de website in de gaten voor meer informatie. 

Live Voetbal bij Geel-Wit

 

Op de vrijdag en de zondag kunt u bij Geel-Wit de wedstrijden live bekijken van de eredivisie op een groot scherm. U bent van harte welkom om bijvoorbeeld op de vrijdag deze wedstrijden te komen bekijken. Naast deze wedstrijden kunt u ook gezellig een biertje komen drinken of bijvoorbeeld een potje dart spelen.  

 

Nieuwsbrief

Heeft u een leuk verhaal, een mooie actiefoto met onderschrift, een foto van vroeger met een leuk verhaal, dan kunt u dit sturen naar info@remove-this.geel-wit.nl zodat we deze in de volgende nieuwsbrieven kunnen plaatsen. 

Ook voor vragen en op- of aanmerkingen, aan-of afmelden kunt u via dit mailadres terecht. 


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid of sponsor bent van de sportvereniging Geel-Wit '20.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen of wijzigt uw emailadres binnenkort
stuur dan een email aan info@geel-wit.nl