S.V. Geel-Wit - Nieuwsbrief Jaargang 4 Oktober 2015
Sportvereniging Geel - Wit van Oosten de Bruynstraat 66
2014 VS Haarlem
Tel. Clubgebouw 532 34 00
www.geel-wit.nl
info@geel-wit.nl

15 nieuwe jeugdscheidsrechters.

Op maandag 7 en 14 september hebben we bij Geel-Wit weer een KNVB cursus voor pupillenscheidsrechters georganiseerd. De deelnemers, uit de verschillende D en C teams, die beide avonden aanwezig waren, hebben de cursus volbracht. Zij zijn inmiddels in het bezit van het KNVB certificaat “pupillenscheidsrechter” en dat is zeker iets om trots op te zijn! De komende tijd zullen zij nog nodig hebben om ervaring op te doen, dus een vriendelijk verzoek aan alle leiders, ouders en andere supporters om hier rekening mee te houden. Het credo “Geen commentaar op de scheidsrechter” geldt overigens voor alle scheidsrechters. Van jeugd tot betaald voetbal, maar dat wil men nog weleens vergeten ;-)

Lijkt het je ook leuk om te fluiten? Voor de teams vanaf de D tot en met de senioren zoeken we nog scheidsrechters. Wil je eerst opgeleid worden, dan is dat bespreekbaar. Geef je op bij ondergetekende of neem contact op voor meer info.

Yazid, Siebe, Flip, Wouter, Joris, Dao, Finn, Arthur, Lars, Tijn, Luuk, Floris, Ivan, Kevin en Ryan heel veel succes en plezier met het fluiten! We zijn blij met jullie!

Sportieve groet,

Sander Stromeier

Coördinator Scheidsrechters Geel-Wit ‘20

06-21222625 of stromeier@remove-this.upcmail.nl

Training smurfen

De smurfen zijn niet meer weg te denken bij Geel-Wit. De groep word ieder jaar groter en daar zijn we natuurlijk heel blij mij, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Ze krijgen op de woensdag training van Paul Leuverman en Niels van der Burg, en deze doen dat geweldig! 

 

Info

 • De voetbalquiz was erg gezellig. Er deden 11 teams mee en de winnaars waren net als voorgaande edities, Lars Willems en Luca Ademo. Tijdenms en na de quiz kon met genieten van de net aangesloten Jupiler of Hertog Jan bier. We zijn voornemens om het volgend jaar weer te organiseren, al hopen we dan wel op meer deelnemers. 
 • Naar voorbeeld van vele clubs wil Geel-Wit ook dat alle jeugdteams met een teamfoto in de kantine of hal bij de kleedkamers komen te hangen. De aankomende weken zal de dochter van Ed Keur van ieder team een foto maken. Deze foto's worden ook geplaatst op de website. 
 • Op korte termijn komen er bankjes te staan tegen de muren van de kleedkamer. De ouders die kunnen vanaf daar lekker naar hun kinderen kijken tijdens de training of gezellig even de tactiek doornemen natuurlijk. 

Terras

 

Afgelopen weken is er hard gewerkt door John de Haas, Cor Luk en Koos Goes om een mooi terras aan te leggen. Op het terras komen drie staantafels en verder zal het met wat bloembakken nog gezellig worden aangekleed. 

Zoals u weet is het bij iedere voetbalclub verboden om met glaswerk buiten de kantine te komen. Deze regel geld nog altijd behalve op het terras. Binnen de omheining van het terras mag men met glaswerk buiten zitten/staan.

Wanneer u denkt toch met een glas buiten het terras te kunnen staan en de KNVB geeft u tijdens een controle hiervoor een boete, dan dient u deze boete zelf te betalen, deze kan niet worden verhaald op Geel-Wit! Deze boete ligt rond de € 1400,00

Pinnen bij Geel-Wit

Het nieuwe kassasysteem draait nu en gelukkig horen we louter positieve geluiden. Er word nu gewerkt om aan het kassasysteem een pinautomaat te koppelen. We hopen dat dit aankomende week kan worden afgerond. Wanneer het werkt zullen we bordjes ophangen dat er gepind kan worden. 

Trainingen en onweer

In principe gaan de trainingen altijd door. Regent het hard en is het voorveld slecht, dan kunnen we (met een beetje inschiken van de andere teams) op het kunstgras terecht.

Mocht er nou een weeralarm worden afgegeven, dan kunt u het beste met de trainer overleggen of deze de training laat doorgaan.
Wanneer het onweert, dan gaat de training niet door. Gaat het onweren tijdens de training dan word de training gelijk gestaakt. De trainer bepaald of het tijdelijk is of dat de training geheel word afgelast. 

Ligt er sneeuw op het kunstgras, dan mag er niet op worden getraind!

Geel-Wit 3 in het nieuw

Geel-Wit 3 is afgelopen week geheel in het nieuw gestoken. Nieuw tenue, trainingspakken en tassen. De sponsor van dit team is Aktua Vastgoed BV. 

Scheidsrechters zondag

Voor de zondag zijn we op zoek naar scheidsrechters. Het gaat om de lagere elftallen en het damesteam. Wanneer twee scheidsrechters zich aanmelden, dan kunnen we de zondag ook weer rond krijgen. 

Wanneer we geen scheidsrechters krijgen, dan zullen de elftallen zelf een scheidsrechter moeten regelen/leveren. 

Degene die graag af en toe een wedstrijd fluiten wil, kan zich melden bij Mark van der Klugt: mamimime@quicknet.nl 

 

Vragen/op-aanmerkingen!!

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief:

 1. Iets te vragen hebben
 2. Iets te melden hebben
 3. Een op- of aanmerking hebben
 4. Een leuk nieuwtje hebben wat iedereen binnen Geel-Wit moet weten
 5. Een leuke foto hebben
 6. Iets wat niet hierboven staat, dan....

kunt u dit mailen naar info@remove-this.Geel-Wit.nl.

Leden van verdienste.

Zaterdag 19 september was er een vrijwilligersmiddag met een hapje en een drankje. De voorzitter Jacques Heeremans bedankte hierbij alle vrijwilligers, want zonder vrijwilligers kan de club niet bestaan. Er werden vier vrijwilligers extra in het zonnetje gezet, ze kregen de oorkonde "lid van verdienste" met daarbij de zilveren Geel-Wit speld.  

 

William van der Hoorn heeft jarenlang op zondag of zaterdag kantinediensten gedraaid en heeft de kantinecommissie ondersteund met diverse taken.

 

Gerrit van der Eem heeft vanaf 1982 de belangen behartigd van de zaalvoetbal afdeling. Gerrit helpt nu met allerlei klussen binnen de vereniging.

 

Jan Valbracht maakt al meer dan 25 jaar deel uit van het bestuur van de afdeling klaverjas. Eerst als toernooileider gevolg door het voorzitterschap. In deze laatste functie heeft hij er voor gezorgd dat de klaverjasafdeling nog steeds bestaat.

 

Jan Blaauw heeft meer dan 40 jaar (vanaf het begin) meegedraaid in het kantinerooster van de zaterdagmorgen en staat daarnaast al heel lang op de maandagavond tijdens het klaverjassen. Helaas kon hij deze middag niet aanwezig zijn.         

 

De aanwezige leden hebben met luid applaus ingestemd met de toekenning van de spelden! De formele goedkeuring voor het uitreiken van deze spelden zal worden gevraagd in de eerstvolgende Algemene Leden Vergadering.

Zaterdagcoördinatoren kantine

Tijdens de info avonden van de jeugd heeft Wieneke een verhaaltje mogen vertellen waarom het zo belangrijk is dat er naast de twee ouders van een team er ook een coördinator kantine rondloopt. De aanwezige mensen kregen hierdoor een andere kijk op deze taak en begrepen ook waarom het zo belangrijk is. Enkele punten zijn:

 • Uitleg geven aan de ouders hoe alles werkt.
 • Kantine gerelateerde items weghalen bij de zaterdagcoördinator zodat hij zich specifiek met voetbalzaken kan bezighouden. 
 • Ondersteuning geven aan de ouders op de drukke tijden.
 • Vraagbaak voor ouders over kantinezaken en het aanbrengen van oplossingen op vragen of storingen.
 • Een overlegorgaan vormen met de kantine coördinatoren om in de kantine nog betere service en wellicht andere producten aan te bieden. 

We zijn erg blij dat Wieneke nu al een vijftal moeders bereid heeft gevonden om deze taak op zich te nemen, en we hopen dat deze groep nog groter word. Hoe meer personen, hoe minder dagdelen/keer men hoeft te staan. Wil je deelnemen in deze groep, neem dan contact op met Wieneke van der Mije. 

Het jeugdbestuur en hoofdbestuur bedankt Wieneke voor de tijd en inzet die ze heeft gestoken om tot deze groep te komen.  

 

Kantinediensten oktober

 

Zaterdag

03 Oktober 2015

 

Dienst 1

08:30 - 11:30 uur

2 ouders E7

Dienst 2

11:30 - 14:00 uur

2 ouders E8

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders C4

Zaterdag

10 Oktober 2015

Dienst 1

08:30 - 11:30 uur

2 ouders E9

Dienst 2

11:30 - 14:00 uur

2 ouders F1

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders B1

Zaterdag 

17 Oktober 2015

Dienst 1

08:30 - 11:30 uur

2 ouders F2

Dienst 2

11:30 - 14:00 uur

2 ouders F3

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders D1

Zaterdag

24 Oktober 2015

Dienst 1

08:30 - 11:30 uur

2 ouders F4

Dienst 2

11:30 - 14:00 uur

2 ouders F5

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders D2

Zaterdag

31 Oktober 2015

Dienst 1

08:30 - 11:30 uur

2 ouders F6

Dienst 2

11:30 - 14:00 uur

2 ouders E1

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders D3

 • Coördinator 03 Oktober: 08:00 - 16:30 uur: Chantal
 • Coördinator 10 Oktober: 08:00 - 12:15 uur: Margreet
 • Coördinator 10 Oktober: 12:15 - 16:30 uur: Gwendolien

 

 

1ste elftal

De eerste weken van het 1ste elftal in de 4e klasse zitten erop. De eerste wedstrijd tegen Velsernoord bleef lang 0-1 waarbij Geel-Wit zelf veel kansen om zeep hielp om gelijk te maken of zelfs de winst te pakken. Vanaf de 80e minuut liep Velsernoord uit naar 0-5. De tweede wedstrijd tegen DSK uit ging ook verloren, nu met 2-1. Ook in deze wedstrijd een hoop kansen, maar geen punten. Tegen RCH in de derde wedstrijd ging het ook mis, het werd 0-6, maar voetballend zagen de kenners het iedere week beter worden. 
Waarschijnlijk zagen de kenners dat goed, want in de 4e wedstrijd werd er tegen Terrasvogels met 3-4 gewonnen. Terrasvogels dat onder leiding staat van de oud trainer van Geel-Wit Cees Nuyens, had geen antwoord op de mooie goals van Steef Heeremans, Luca Ademo en Tim Koning!

Programma voor aankomende weken:

 

 • 04 oktober - Thuis tegen Spaarnewoude 14:00 uur
 • 11 oktober - Uit tegen BSM 14:00 uur
 • 17 oktober - Thuis tegen HBC 14:00 uur
 • 24 Oktober - vrij

 

 

Incident B1

Helaas heeft er tijdens de wedstrijd van de B1 van afgelopen weekend een vervelend incident voorgedaan waarbij de wedstrijd is gestaakt. De speler van Geel-Wit heeft voor hetgeen hij deed een rode kaart gekregen. 

De KNVB is sinds een tweetal jaren bezig om dit soort excessen uit te bannen en geeft torenhoge straffen wat inhoudt dat deze speler twee tot drie jaar schorsing tegemoet kan zien. 

Geel-Wit gaat geheel mee met de boetes die de KNVB geeft en zal ook de nodige zware maatregelen nemen.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid of sponsor bent van de sportvereniging Geel-Wit '20.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen of wijzigt uw emailadres binnenkort
stuur dan een email aan info@geel-wit.nl