S.V. Geel-Wit - Nieuwsbrief Jaargang 5 April 2016
Sportvereniging Geel - Wit van Oosten de Bruynstraat 66
2014 VS Haarlem
Tel. Clubgebouw 532 34 00
www.geel-wit.nl
info@geel-wit.nl

Alle scheidsrechters naar Nederland - Frankrijk

 

Geel-Wit bedankt scheidsrechters met bezoek aan de Johan Cruijff Arena.

Op Goede Vrijdag zijn de scheidsrechters van Geel-Wit met een bezoek aan de interland Nederland – Frankrijk in het zonnetje gezet. Tijdens de vele wedstrijden op zaterdag zien we menig scheidsrechter uit onze eigen jeugd voorbij komen. Deze jongens (helaas nog geen meisjes) hebben allemaal een scheidsrechterscursus gevolgd via de KNVB en worden regelmatig ingezet om te fluiten. Zij doen dit allen als vrijwilliger en daar stond op 25 maart dus een mooie beloning tegenover. De wedstrijd werd natuurlijk extra bijzonder door het overlijden van Johan Cruijff. We hebben hem met een daverend applaus in de 14e minuut herdacht. Een kippenvel moment dat we niet snel zullen vergeten.

Verder hebben we deze wedstrijd vooral genoten van Franse grootheden als Pogba, Griezmann, Giroud en Matuidi om er maar een paar te noemen. Gelukkig wist het Nederlands Elftal de eer te redden en werd de uitslag slechts 2-3, maar dit Frankrijk gaat hoge ogen gooien op het EK aanstaande zomer in hun eigen land. Ook de scheidsrechter werd regelmatig beoordeeld op zijn beslissingen. Tsja, dat krijg je natuurlijk als er zoveel scheidsrechters op de tribune zitten. De reacties achteraf waren alle positief. De jongens hebben genoten en de jeugdcommissie (verantwoordelijk voor het vervoer op deze avond) uiteraard ook.

 

Lijkt het je ook leuk om wedstrijden bij Geel-Wit te fluiten? Meld je dan aan bij Sander Stromeier (Coördinator & Begeleider Scheidsrechters Geel-Wit, bereikbaar via stromeier@remove-this.upcmail.nl / 06-21222625) en bespreek de mogelijkheden. Aanmelden kan vanaf 12 jaar, dus ook volwassenen zijn van harte welkom om zich aan te melden.

Dames 1 zoekt dames

GEZOCHT:

Nieuwe leden voor het dameselftal van Geel-Wit!
Wij (Geel Wit vrouwen 1) zijn op zoek naar gezellige versterking!
Ben jij 18 jaar of ouder en op zoek naar een leuk team waarin inzet en gezelligheid belangrijk zijn? ...
Dan zijn wij op zoek naar jou!
Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen op woensdag of vrijdag om 20:00.

Mocht je interesse hebben of wil je meer informatie, stuur dan een mail naar deborahpennarts@hotmail.com of naar info@geel-wit.nl 

Kampioenen!!

Drie teams zijn de afgelopen week kampioen geworden!

Allereerst was het de beurt aan de E5 dat door een 6-1 winst op KHFC E11 niet meer in te halen is door zijn concurrenten en dus de titel in de wacht sleepte!

 

In de middag was het de beurt aan de C3 dat het dit seizoen geweldig doet. In de beker op woensdagavond helaas uitgeschakeld door strafschoppen, de teleurstelling knap overboord gegooid en met een klinkende 5-0 tegen HBC C3 de titel gepakt. 

 

Vandaag is de C2 na een klinkende overwinning op medekoploper Hoofddorp (6-2) ook kampioen geworden. In de volgende nieuwsbrief een foto van dit team. 

Jeugdvoorzitter

De jeugdvoorzitter Michael Burgstra is helaas per direct gestopt. Michael was de afgelopen 4 jaar de drijvende kracht achter de groep ouders die er nu staat om de hele jeugdsectie te regelen. 

Hij is 4 jaar geleden begonnen om mensen te vragen plaats te nemen in een jeugdcommissie omdat dit tot dan toe door het hoofdbestuur werd gedaan. Michael kreeg al snel een zevental mensen mee en deze zijn toen gestart om de jeugdsectie weer op te bouwen. Onder zijn leiding werd er een enquete opgezet om te polsen wat de ouders graag zouden zien veranderen. Hier kwam onder andere uit dat men graag een selectiebeleid zou zien, betere trainers die gespitst zijn op de leeftijdsgroep die ze trainen en coördinatoren voor elke leeftijdsgroep.

In het tweede jaar heeft men om leden te werven een vriendendag georganiseerd wat een daverend succes was die maar liefst meer dan 100 nieuwe jeugdleden opleverde!!

Nu 4 jaar later kunnen we toch concluderen dat dit goed is gelukt. Elke groep heeft een coördinator, er lopen ongeveer 25 trainers die geschoold zijn of worden en het selectiebeleid is ook doorgevoerd. Daarbij is ook de functie van hoofd jeugdopleiding tijdens zijn periode ingesteld. 

Kortom in vier jaar tijd kan er gigantisch veel werk worden verzet en kan er daadwerkelijk iets moois ontstaan. 

We bedanken Michael voor de vele uren die hij in Geel-Wit heeft gestoken en hopen hem nog vaak te zien op de velden van Geel-Wit. 

Jeugd Info

 • Deze week hebben alle leden een extra nieuwsbrief gekregen over het selectiebeleid van Geel-Wit. Mocht u nog vragen hebben hierover, kunt u deze stellen op info@remove-this.geel-wit.nl
 • De C3 en de E3 hebben vorige week nog bekerwedstrijden gespeeld. De C3 heeft helaas verloren met sctrafschoppen van DIOS en is uitgeschakeld, de E3 bekert door na een 2-0 winstpartij. Op 20 april spelen ze nu in de vierde ronde tegen UNO E6
 • In een stuk in deze nieuwsbrief kunt u lezen dat Michael Burgstra is gestopt als voorzitter van het jeugdbestuur. Zijn opvolger is inmiddels ook bekend en dat is Lennert Böhmer, afgelopen jaar E-coördinator.  

Trainerscursus

13 trainers zijn de afgelopen drie weken op cursus. Wanneer ze volgende week de vierde dag afsluiten hebben ze een mooi certificaat in handen. deze cursus is speciaal voor beginnende trainers waarvan wij er na de winterstop er nogal wat van hebben lopen. 

Deze cursus werd verzorgd door Allround soccer facilities van Radjin de Haan. De cursus word gegeven door Cees van Slooten, zelf jarenlang werkzaam als docent JVT, TC2 en TC3. De volgende punten zijn o.a. aan bod gekomen:

 

 • Coachen, wat is dat?
 • Eisen aan een voetbaltraining.
 • Doelstelling training.
 • Uitwerken training
 • Wedstrijdbespreking
 • Conflicthantering

De eerste woensdag was vooral veel theorie, luisteren, luisteren en luisteren en af en toe een vraag stellen. De trainer Cees gaf ook nog een paar oefenvormen op het veld en men mocht daar na afloop wat over zeggen.  

De tweede dag hadden ze huiswerk gekregen en moesten er een paar een training geven.  De derde dag was de C1 en de B1 aan de beurt om training te krijgen van één van de cursisten. Na deze training was er een evaluatie met nog wat goede tips. 

Volgende week is de laatste cursusdag en heeft Geel-Wit er 13 trainers bij die weer wat wijzer zijn geworden in het trainersvak.  

Hoofd jeugdopleiding

Voor het volgend seizoen is er een nieuw hoofd jeugdopleidingen vastgelegd. John van der Meer zal het stokje van Ed Keur overnemen.

John is vroeger trainer geweest van de jeugd van Geel-Wit is daarna bij een aantal clubs hoofdtrainer of jeugdtrainer geweest en keert nu dus weer terug naar Geel-Wit.

De afgelopen jaren heeft John deze functie gedaan bij HBC. Naast de functie van hoofd jeugdopleiding zal John ook de B1 gaan trainen/coachen. Daarnaast is hij assistent coach van de zondagselectie. 

7 x 7 toernooi 21 mei

Op 21 mei, na het toernooi voor de E-jeugd word er een 7 x 7 toernooi georganiseerd. Voor dit toernooi zijn inmiddels een 8-tal teams uitgenodigd. Het zijn teams die een band hebben met Geel-Wit (bijvoorbeeld doordat er oud speler in het team zitten), nu of in het verleden. 

Een paar teams die zijn uitgenodigd zijn: "oud"geel-wit zaalvoetbal 1 en 3, voetballende vaders, EDO, Geel-Wit dames, United Davo. 

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 16:30 uur : aanvang toernooi
 • 19:00 uur : einde toernooi
 • 19:30 uur : hapje eten
 • 20:00 uur : zanger

Naast de deelnemende teams hopen we op veel toeschouwers, zowel tijdens als na het toernooi. 

Sponsor van de maand

Sandy Hill Zandvoort

Sandy Hill is de ideale locatie voor:

 • Heerlijk ontbijt, lunch of diner; lekkere hapjes en drankjes
 • Strandfeest, familiefeest, bedrijfsfeest, bedrijfspresentatie enz.
 • Satébuffet of barbeque vanaf 20-25 personen
 • Strandactiviteiten zoals sport en spel, teambuilding, workshop met goed opgeleide begeleiders
 • Surfles onder deskundige leiding, surfstalling
 • Gewoon een fijn dagje strand en genieten van zon en zee

 

Openingsuren:
Sandy Hill is in principe iedere dag geopend. De openingsuren zijn mede afhankelijk van het weer. Op mooie dagen zijn we al open vanaf ca. 8.30 u tot uiterlijk 24.00 u.

Trainingskamp 3e elftal

Het derde elftal is op trainingskamp geweest naar Turkije. Van vrijdag 18 tot en met dinsdag 22 maart hebben ze het afgelopen seizoen ge-evalueerd, de nodige tactieken doorgenomen, spelsituaties doorgesproken etc etc. Helaas waren ze de ballen, de pionnen, de hesjes en de trainingskleren vergeten dus zat er niks anders op dan de tijd door te brengen aan het zwembad. 

Helaas heeft het trainingskamp niet veel geholpen, het elftal is na 5 nederlagen op rij gezakt van de tweede naar de zesde plaats! 

Toernooien

Net als de afgelopen jaren gaat Geel-Wit dit voorjaar weer het eigen jeugdtoernooi organiseren. De toernooiorganisatie is druk bezig om alles te regelen. De data van deze toernooien worden als volgt (onder voorbehoud):

 • 21 Mei 2016 - Ochtend E1 t/m E4
 • 21 Mei 2016 - Middag E5 t/m E9
 • 22 Mei 2016 - F1 t/m F7
 • 28 Mei 2016 - Ochtend D2 + D3
 • 28 Mei 2016 - Middag C2/C3 en C4
 • 29 Mei 2016 - D1/C1 en B1

De leiders die zich willen inschrijven voor andere toernooien moeten dit in overleg doen met Anthony Knol (zie website voor contactgegevens). 

Meisjesvoetbal

Het meidenvoetbal is in opkomst in Nederland en Geel-Wit wil daar natuurlijk aan meedoen. Bij onze D en C -junioren hebben we nu een aantal meiden lopen, maar nog niet genoeg om een elftal mee te beginnen. Weet je dus meiden van 11, 12 en 13 jaar (andere leeftijden zijn natuurlijk ook welkom!!) of ben je een meisje van deze leeftijd, meld je aan en kom gezellig bij Geel-Wit voetballen!! 

Voor informatie kun je terecht bij: info@geel-wit.nl

Kantinediensten april - Mei

OP de zaterdag staan tegenwoordig de vaste barcoördinatoren samen met de ouders van de diverse elftallen. We kunnen gelukkig melden dat dit goed loopt. De animo onder de ouders om te staan is groot, de leiders regelen dit goed en we zien dan over het algemeen blije gezichten. Het aanbod in de kantine is vergroot door onder andere de nieuwe koelvitrine.

We kunnen voor de zaterdag nog zeker wel wat extra barcoördinatoren gebruiken (aanmelden kan bij Wieneke van der Mije, zie website) want ook hier geld, hoe meer medewerkers hoe minder iedereen hoeft te staan. 

Het rooster voor de aankomende anderhalve maand is als volgt:

 April 2016

Zaterdag 

23 April 2016

Dienst 1

08:30 - 11:30 uur

2 ouders F6

Dienst 2

11:30 - 14:00 uur

2 ouders E1

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders D3

Zaterdag 

30 April 2016

Dienst 1

08:30 - 11:30 uur

2 ouders E2

Dienst 2

11:30 - 14:00 uur

2 ouders E3

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders C1


Mei 2016

Zaterdag  

07 Mei 2016

Dienst 1

08:30 - 11:30 uur

2 ouders E4

Dienst 2

11:30 - 14:00 uur

2 ouders E5

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders C2

Zaterdag

14 Mei 2016

Dienst 1

08:30 - 11:30 uur

2 ouders E6

Dienst 2

11:30 - 14:00 uur

2 ouders E7

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders C3

Vragen/op-aanmerkingen!!

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief:

 1. Iets te vragen hebben
 2. Iets te melden hebben
 3. Een op- of aanmerking hebben
 4. Een leuk nieuwtje hebben wat iedereen binnen Geel-Wit moet weten
 5. Een leuke foto hebben
 6. Iets wat niet hierboven staat, dan....

kunt u dit mailen naar info@remove-this.Geel-Wit.nl.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid of sponsor bent van de sportvereniging Geel-Wit '20.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen of wijzigt uw emailadres binnenkort
stuur dan een email aan info@geel-wit.nl