S.V. Geel-Wit - Nieuwsbrief Jaargang 5 November 2016
Sportvereniging Geel - Wit van Oosten de Bruynstraat 66
2014 VS Haarlem
Tel. Clubgebouw 532 34 00
www.geel-wit.nl
info@geel-wit.nl

VAN 1920 NAAR 2020

Na een vliegende start in de eerste jaren van ons bestaan, met als hoogtepunt de promotie naar de 1e klasse van de D.H.V.B., vinden de betere spelers, dat ze beter hoger op kunnen spelen, en verlaten de vereniging. Wat dat betreft is er maar weinig veranderd.
De gevolgen zijn bij onze kleine vereniging direct merkbaar. We draaien slecht in het volgende seizoen en dreigen te degraderen. Door een te kort aan teams, gaat dat gelukkig niet door.
Omdat deze trend zich het volgende seizoen dreigt voort te zetten, wordt besloten tot een verjonging en weet Geel-Wit zich via degradatiewedstrijden, uiteindelijk te handhaven.
De jaren daarna verandert er weinig in deze situatie. De vereniging groeit in deze periode langzaam en heeft begin jaren '30, ongeveer 80 leden, opgebouwd uit 3 senioren- en 2 juniorenteams.
natuurlijk wordt in 1930 het jubileum groots gevierd in de Kroonzaal van het toenmalige restaurant Brinkmann. Ook deze locatie bestaat niet meer, evenals het Brongebouw in de Haarlemmer Hout.

De verjonging heeft wel effect gehad, want in de daaropvolgende periode wordt steeds bovenin de huidige klasse meegedraaid met als uiteindelijk resultaat, een promotie naar de I.C.V.B.

 

De "gouden" ploeg die in die periode zorgde voor de goede resultaten.
Achter: Jac. Boot (voorzitter), A.v.d. Wouwer, A. Kottman, H. Witteveen, Jac. Witteveen, A. Wigman, N. de Zwager, W. Bosse.
Knielend: M.C.C. van Huizen, W. Gigengack, H. Höcker?, C. Heemskerk, A.v.d. Bosch.

Excuses voor de kwaliteit van de zeer oude foto's.

Tot de volgende keer.

30 Oktober Vriendinnendag bij Geel-wit

Op 30 Oktober was het dan zover, de eerste vriendinnendag bij Geel-Wit!! Zo'n 30 meisjes in verschillende leeftijden deden mee aan de trainingen die werden gegeven door Radjin de Haan, Katja Snoeijs, Chelly Drost en Babiche Roof. De dames zijn allen lid van het damesteam van Telstar.

De meiden werden in groepen verdeeld naar leeftijd en gingen ieder met een trainer mee. Daar werden verschillende oefenvormen gedaan waarbij vooral op balbehandeling en techniek werd getraind.

Tussen de trainingen door was er ook nog een lekkere lunch.

Deborah pennarts (meisjes/damescoördinator Geel-Wit) heeft deze middag georganiseerd en sprak van een geslaagde eerste vriendinnendag die waarschijnlijk in het voorjaar nogmaals word gehouden.

Meer foto's zijn er te vinden op onze facebook pagina. https://www.facebook.com/SvGeelWit20/

Jaarvergadering + kerstborrel

algemene ledenvergadering

Op donderdag 15 december 2016 wordt de algemene ledenvergadering gehouden.

Deze vergadering kan bezocht worden door alle leden en oud leden vanaf 18 jaar, alsmede door de ouders van onze jeugdleden. Grijp de kans om uw stem te laten horen!! De aanwezigen beslissen ook voor u!

De algemene ledenvergadering begint om 20:00 uur in de kantine van Geel-Wit. 

Na de ledenvergadering nodigt het bestuur u uit om een kerstborrel met ons te drinken.

 

Sponsor van de maand

 

 

 • In het cafe van Meneer Paprika kun je lekker ontbijten, lunchen, taart eten of alleen iets drinken. Alles is vers, huisgemaakt, en zoveel mogelijk biologisch.
 • Ons speelgoedaanbod is heel divers: mooie grote kwaliteitsmerken als Lego, Playmobil, Thomas de Trein en Kapla, maar ook kleinere merken als Jellycat en Moulin Roty. Verder heeft Meneer Paprika heel veel grappige kleine spulletjes, poppen, knuffels, boeken, spelletjes, modelbouw, dino’s, monsters, auto’s, robots, experimenten en knutselspullen, monsterpakken en prinsessenjurken en nog veel meer.
 • Meneer Paprika is er voor iedereen, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Een warenhuis, maar dan anders. Wij werken samen met toffe (startende) ondernemers in verschillende vakgebieden. Zo hebben we verschillende shop-in-shops:
  • Django’s Bikeshop: cruisers, fixies, customs en parts.
  • De Toyboys: action figures, vintage toys, merchandise and more.
  • Vintage Curators
 • Op woensdagmiddag tussen 14 en 17 uur (met uitzondering van de schoolvakanties) kun je bij Meneer Paprika je verjaardagsfeestje vieren.Alles zit erbij: uitnodigingen, verjaardagstaart, drinken, tussendoortje en een verrassinkje mee naar huis.
 • De coolste fietsverhuur in Haarlem! U kunt bij ons een fiets huren van maart t/m oktober. Onze bakfiets is het hele jaar door te huur.
  Onze Beach Cruisers zijn perfect om de leukste plekjes van Haarlem mee te verkennen maar ook om lekker mee naar het Zandvoortse strand te fietsen of de bollenstreek in te trekken. We hebben beach cruisers met mandjes en met kinderzitjes. Ook hebben we kinder cruisers beschikbaar.

Nieuwjaarsreceptie

 

Op vrijdag 6 januari houden we de nieuwjaarsreceptie bij Geel-Wit. Alle leden, oud-leden, ouders van leden en vrijwilligers zijn van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje te proosten op het nieuwe jaar.

Waarschijnlijk zal voorafgaand aan de receptie nog een wedstrijd/toernooi worden gespeeld, zodra dit bekend is krigt u hiervan bericht.

Kantine open om : 20:00 uur

We hopen u graag te zien.

Oude Garde Toernooi

Op zaterdag 7 januari 2017 zal een team van Geel-Wit wederom meedoen aan het "oude" garde toernooi bij Olympia Haarlem. Aan dit toernooi doen traditiegetrouw o.a. clubs mee die niet meer bestaan zoals TYBB, Ripperda en FC Schalkwijk.

In de volgende nieuwsbrief zullen we het team presenteren dat zal deelnemen namens Geel-Wit.


 Het team dat voriig jaar meedeed voor Geel-Wit v.l.n.r.: John de Haas, Anthony Knol, Erwin van Lent, Richard Overdevest, Peter hoffman, Peter van Ombergen, Richard Tol, Evert-Jan Malepaard, Mark van der klugt, Antonio Meloni en coach Jos van Berkel. 

live voetbal bij Geel-Wit

 

Op de vrijdag en de zondag kunt u bij Geel-Wit de wedstrijden live bekijken van de eredivisie op een groot scherm. U bent van harte welkom om bijvoorbeeld op de vrijdag deze wedstrijden te komen bekijken. Naast deze wedstrijden kunt u ook gezellig een biertje komen drinken of bijvoorbeeld een potje dart spelen.  

Het woord is aan.......

 

 • Naam? : Lennert Böhmer
 • Leeftijd? : 47 jaar
 • Getrouwd? : Nee, samenwonend met Debby Naaktgeboren 
 • Kinderen? : Bo van 11 jaar en Daniel van 7 die allebei met veel plezier spelen bij GW
 • Wat voor werk doe je? : Zelfstandig trainer/coach en adviseur Learning & Development 
 • Waarom spelen(speelt) je kind(eren) bij Geel-Wit? : Toen ik 9 jaar geleden vanuit Amsterdam in Haarlem kwam wonen was Alliance de dichtstbijzijnde club maar die zat vol, maar 1 bezoekje aan dit gezellige clubje op een zonnige woensdagmiddag maakte de keuze heel makkelijk. 
 • In welk elftal spelen speelt je kind? : Bo in de O12-1 en Daniel O8-1
 • Wat is je functie binnen Geel-Wit? : Ik heb de functie van jeugdvoorzitter. 
 • Wat is er leuk aan deze functie? : Je kan meehelpen om Geel Wit als club verder te brengen! Ik vind het leuk om vanuit een duidelijk visie en strategie te bouwen aan een gezellige & goed georganiseerde club waar elk kind met plezier op zijn niveau voetbalt. Ik vind het leuk om met veel mensen in contact te zijn. Voetballen zie ik veel meer als dan alleen een spelletje. Als wij het goed doen hebben kinderen een hele positieve ervaringen met bewegen, met functioneren in teamverband, om te gaan met verlies en sportiviteit. Daar een bijdrage aan leveren geeft mij een goed gevoel.  
 • Wat vind je zo leuk aan Geel-Wit? : De leuke en betrokken mensen. De balans tussen prestatievoetbal en meer gezelligheidsvoetbal. De mooie locatie met de BAVO op de achtergrond en het feit dat we al bijna 100 jr. bestaan. 
 • Wat moet er nog beter bij Geel-Wit? : Er is nog veel te winnen bij Geel Wit. Het jeugdbestuur heeft drie thema's voor dit seizoen. Ten eerste duidelijkheid. Wie is waarvoor verantwoordelijk, maar ook wat zijn onze gedragsregels voor spelers, ouders, coach, trainers en vrijwilligers. Als tweede: kwaliteit. Hoe kunnen wij het niveau va alle trainingen en begeleidingen van onze kinderen verbeteren. En als derde waardering. Als echt Hollanders zijn we vaak goed om te benoemen wat de anderen alleen maar niet goed doen. Meer waardering voor alle vrijwilligers, trainers is belangrijk maar ook zoiets als positief coachen naar de kinderen is belangrijk. Ook wil ik zeggen dat ik heel blij ben met de vele ouders die meehelpen in de kantine en het feit dat we nu echt gestart zijn met het meisjesvoetbal. We maken stapje voor stapje vooruitgang. 
 • Wat zijn je hobby's? : Reizen, wandelen, lezen, filmpje kijken, vakantie vieren, koken, in de natuur zijn, niets doen, plannen maken, lachen, enz..      
 • Wat is je favoriete voetbalclub in nederland? : In de voetsporen van  mijn vader ben ik voor Ajax maar eigenlijk ben ik voor echt goed voetval en als Ajax dat niet is kan ik daar goed meeleven. 
 • Wat is je favoriete voetbalclub in het buitenland? : Ik houd wel van de Engelse competitie, niet specifiek een club. 
 • Wie is je favoriete speler? : Dirk Kuyt
 • Voor wie of wat heb je waardering? : Ik heb veel waardering voor Koos Goes die zich al zo lang inzet voor GW
 • Wie moet er in de volgende nieuwsbrief deze vragen invullen en wat zou je hem/haar willen vragen?Voor de volgende editie nodig ik graag Thieu Mooren uit die met zoveel plezier en inzet de O12-3 trainer en coach. Dit zijn mensen die het fundament vormen van GW. Ik zou hem willen vragen wat voor hem de lol geeft om jeugdtrainer te zijn bij GW en wat hij het belangrijkste vind dat jeugdleden leren?  

Zomaar een feest!!

Zomaar een feestje zonder reden! Een dansje met een borrel voor ALLE gezellige (16+) LEDEN, ouders van Leden en Oud-Leden!!! Je vriend(in) hoeft natuurlijk niet thuis te blijven, dus neem die gerust mee! Drankjes zullen deze avond voor een extra laag prijsje over de bar glijden, dus..... 

Natuurlijk in de kantine van Geel-Wit. 

Kunstgras kwestie !!

Laatste update rubbergranulaat gemeente

Met deze brief informeren wij u over de opzet van het RIVM-onderzoek naar rubbergranulaat en andere onderzoeken die zijn of worden geïnitieerd. Het RIVM begint deze week met de monstemame van rubbergranulaat op 100 sportvelden in Nederland. Op 6 plekken op het veld worden monsters genomen. Per plek wordt minimaal 1 liter granulaat met een stofzuiger opgezogen en in een glazen fles meegenomen naar het laboratorium. In het lab wordt het rubbergranulaat geanalyseerd. De KNVB heeft aan het RIVM een lijst verstrekt met voetbalclubs die voetballen op rubbergranulaat. Uit deze lijst zijn de sportvelden geselecteerd die worden meegenomen in het onderzoek. Het RIVM heeft hiervoor een afspraak gemaakt met de desbetreffende clubs om langs te komen voor de bemonstering. Ook in Haarlem wordt één voetbalvereniging benaderd. Met dit onderzoek wordt een representatief beeld verkregen van de samenstelling van het granulaat.

De onderzoeksopzet van RIVM is vorige week tijdens de eerste maatschappelijke klankbordvergadering met verschillende stakeholders uitvoerig besproken. Deze klankbordgroep (bestaande uit landelijke organisaties) zal met grote regelmaat bijeenkomen om signalen en vragen die leven in de maatschappij en binnen komen bij deze organisaties, in beeld te brengen en met elkaar te delen. Tijdens de vergadering is door het RIVM nogmaals benadrukt dat er geen reden is te stoppen met sporten op de velden met SBR-rubbergranulaat.

Onderzoek RIVM Het onderzoek dat RIVM in opdracht van het ministerie van VWS uitvoert bestaat uit twee delen. Een veldonderzoek en een literatuuronderzoek.

Veldonderzoek samenstelling rubbergranulaat Naast het bovengenoemde onderzoek op 100 sportvelden is een ander onderdeel van het onderzoek dat met een selectie uit de verkregen monsters in het lab wordt gekeken in welke mate er stoffen onder bepaalde omstandigheden vnj kunnen komen. Denk hierbij aan huidcontact of het inslikken van het granulaat. Voor de te gebruiken methoden en selectie van stoffen is ook gekeken naar de aanpak en resultaten van internationale onderzoeken.

Literatuuronderzoek De afgelopen jaren zijn er in meerdere landen onderzoeken uitgevoerd naar rubbergranulaat. Met literatuuronderzoek brengt het RIVM in kaart wat er nu bekend is over rubbergranulaat op sportvelden en de mogelijke gevolgen voor de gezondheid. Daarnaast wordt er een overzicht gemaakt van normen voor rubbergranulaat in de huidige regelgeving. Hiervoor heeft het RIVM onder andere contact met ECHA (European Chemicals Agency) en EPA (Environmental Protection Agency), omdat zij op dit moment ook onderzoek doen naar dit onderwerp. Onderdeel van het literatuur onderzoek is ook kennis verzamelen over blootstellingscenario’ s en wat er bekend is over leukemie en lymfeklierkanker in relatie tot rubbergranulaat. Voor dit laatste deel van het onderzoek werkt het RIVM samen met het Internationaal Kanker Centrum Nederland. De resultaten van het onderzoek moeten eind 2016 beschikbaar zijn. Er moet dan een duidelijk beeld zijn van de belangrijkste chemische stoffen in rubbergranulaat in Nederland en inzicht geven in mogelijke gezondheidseffecten van rubbergranulaat. Het is dus geen volledige risicobeoordeling, dat is in het gestelde tijdsbestek niet mogelijk. Wel geeft het de eerste antwoorden op de vragen die gesteld zijn door het Ministerie van VWS.

Onderzoek VACO - RecyBem In reactie op de ontstane onrust rond het rubbergranulaat hebben de Vereniging Band en Milieu en VACO, de branchevereniging voor de banden- en wielenbranche, de website www.sbrcheck.nu gelanceerd waar gemeenten en sportbesturen hun velden met SBR-granulaat kunnen aanmelden voor bemonstering. Aanmelden voor deze check kan tot 1 december 2016. Via onafhankelijk onderzoek door SGS Intron wordt getest op het gehalte PAK’s in het granulaat. Dit geeft aan veldeigenaren de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hun specifieke situatie. Het RIVM is op de hoogte van dit onderzoek en de manier van onderzoek is op elkaar afgestemd.

Andere onderzoeken ECHA-onderzoek naar rubbergranulaat Het Europees Chemicaliën Agentschap (ECHA) verricht momenteel ook onderzoek naar de samenstelling van rubbergranulaat. Dit op verzoek van de Europese Commissie, vanuit voortdurende aandacht voor PAKs in consumentenproducten en mengsels. De afkorting PAKs staat voor polycyclische aromatische koolwaterstoffen. PAKs zijn kankerverwekkende stoffen die vrij kunnen komen uit rubbergranulaat, maar bijvoorbeeld ook als je eten laat aanbranden tijdens barbecueën. De resultaten van dit ECHA-onderzoek worden verwacht in februari 2017. . RIVM-onderzoek naar rubbertegels Het RIVM werkt op dit moment ook aan een risicobeoordeling van valdempingstegels die van rubbergranulaat worden gemaakt. Deze tegels worden vaak gebruikt onder kinderspeeltoestellen. De resultaten hiervan komen begin 2017 beschikbaar.

In het online-dossier Kunstgras en Gezondheid op Sportengemeenten.nl kunt u nadere informatie over deze lopende onderzoeken vinden.

In Haarlem blijven we ons richten op de landelijke lijn en volgen de ontwikkelingen rond de aangekondigde onderzoeken op de voet.

Wij vertrouwen erop u hiermee voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd,

Het college van burgemeester en wethouders van Haarlem

 

CiA.M. Laan Hoofd afdeling Jeugd, Onderwijs en Sport

Zondagcoördinator gezocht

OP ZOEK NAAR EEN ZONDAGBAANTJE, DAN IS DIT MISSCHIEN IETS VOOR JOU!!!

Beste ouders, oud spelers, spelers,

Geel-Wit is op zoek naar een coördinator voor de zondag. Afgelopen twee jaar is dit geweldig ingevuld door Patrick Pennarts, maar die gaat hier helaas mee stoppen vanwege zijn studie in China. We zijn dus op zoek naar een "nieuwe" Patrick!!

Wat houdt de functie ongeveer in: 

 • Openen van de kantine.
 • Opvangen van de teams.
 • Regelen van materialen.
 • Opvangen van de scheidsrechters.
 • Invoeren van uitslagen na de wedstrijden.
 • Aanspreekpunt voor spelers/leiders/scheidsrechters/trainers.
 • maken van de kleedkamerindeling.
 • Ondersteuning achter de bar.
 • Sluiten van de kantine.

Wat kan je van ons verwachten: 

 • Een goede, gezellige werksfeer.
 • Een vrijwilligersvergoeding.
 • Ondersteuning vanuit het hoofdbestuur.

 Wat vragen wij: 

 • Je moet 18 jaar of ouder zijn.
 • Makkelijk met mensen kunnen communiceren.
 • Sterk oplossend vermogen.
 • Flexibel zijn. 

Lijkt bovenstaand je een leuke bijbaan, reageer dan via info@remove-this.geel-wit.nl. Je zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek en wie weet loop jij aankomend seizoen op zondag als coördinator bij Geel-Wit! 

Waterzakken voor alle teams

 

Dit jaar is er goed gezorgd voor de blessures binnen de elftallen, want iedere leider heeft aan het begin van het seizoen een waterzak met spons en twee bidons gekregen! Michiel is er als trainer/coach van de O10-1 maar wat blij mee!!

Vragen/op-aanmerkingen!!

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief:

 1. Iets te vragen hebben
 2. Iets te melden hebben
 3. Een op- of aanmerking hebben
 4. Een leuk nieuwtje hebben wat iedereen binnen Geel-Wit moet weten
 5. Een leuke foto hebben
 6. Iets wat niet hierboven staat, dan....

kunt u dit mailen naar info@remove-this.Geel-Wit.nl.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid of sponsor bent van de sportvereniging Geel-Wit '20.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen of wijzigt uw emailadres binnenkort
stuur dan een email aan info@geel-wit.nl