S.V. Geel-Wit - Nieuwsbrief Jaargang 5 oktober 2016
Sportvereniging Geel - Wit van Oosten de Bruynstraat 66
2014 VS Haarlem
Tel. Clubgebouw 532 34 00
www.geel-wit.nl
info@geel-wit.nl

Van 1920 naar 2020

In 1913 was er in de St. Bavo parochie al eens een vereniging Geel-Wit opgericht.
Deze is echter als gevolg van de eerste WO vrij snel ter ziele gegaan.
"Roomse" verenigingen waren in deze periode niet gewenst.
Omdat de jeugd na de oorlog wel eens wat anders wilde doen dan kaarten, lezen, schaken en biljarten in hun clubhuis, werden er weer steeds meer roomse voetbalverenigingen opgericht, zodat de jeugd ook buiten actief kon zijn.
Kijk maar naar het aantal verenigingen om ons heen, dat de afgelopen jaren het jubileum heeft gevierd.

De heer C. Dammeres en kapelaan J. Jacobs zijn de mensen die de aanzet hebben gegeven om in 1920 een nieuwe voetbalvereniging op te richten, in de schaduw van de Kathedrale Basiliek St. Bavo. Vanwege de locatie zijn de naam en de kleuren dan ook niet vreemd. Geel-Wit zag opnieuw het levenslicht. Door de kleuren werden ze in het verleden dan ook vaak aangeduid met `de Pauselijken`.

Omdat de binnen activiteiten en het clubhuis in die tijd in het Patronaatsgebouw (tegenwoordig de Bavoschool) aan de rand van de Leidse buurt werden gedaan, was en is Geel-Wit altijd heel nauw verbonden geweest met deze Leidse buurt.

De KNVB nam de roomse verenigingen op in een aparte afdeling. De Diocesane Haarlemse Voetbalbond (DHVB).

Hoewel de basis van de club vlak bij de Bavo ligt, werd tot 1948 niet in de buurt gespeeld maar op een veld op de plek waar nu HBC speelt. Vanaf 1948 kwamen we thuis en werd de van Oosten de Bruynstraat onze thuisbasis.

In 1920 gestart met 42 leden, en een jong bestuur, groeide de vereniging gestaag. Geel/Wit werd kampioen van de 4e, 3e en 2e klasse en speelde 5 jaar na de start, wedstrijden voor promotie naar de 1e klasse. Dezen werden gewonnen en Geel-Wit was 1e klasser.

In het jonge bestuur vinden in deze periode ook de eerste wisselingen plaats. Eén van de namen die dan opduikt, is de naam van de in deel één genoemde Ko Boot.

Het eerste A-junioren team seizoen 1921-1922

Tot de volgende keer. 

Ted Heemskerk
Erevoorzitter Geel-Wit

30 Oktober Vriendinnendag bij Geel-wit

 

Kunstgras kwestie !!

Na de eerste berichten (zie website en de extra nieuwsbrief naar de leden) hieronder een update van de KNVB en de gemeente over de problematiek van het kunstgras:

Onderstaand bericht van de KNVB

De KNVB heeft vanmiddag met onder andere het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Vereniging Sport en Gemeente (VSG), Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en vertegenwoordigers uit de kunstgrasbranche rond de tafel gezeten om te bespreken wat de vervolgstappen zijn om de onzekerheid over kunstgras weg te nemen.

Hierbij benadrukte het RIVM nogmaals dat vooralsnog niet verwacht wordt dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico's voor de gezondheid en er dus gewoon op gesport kan worden. De belangrijkste uitkomst van dit gesprek is dat het RIVM per direct nieuw onderzoek gaat verrichten en dat de resultaten voor het nieuwe jaar worden gepresenteerd. Eerder drong de KNVB, evenals minister Schippers van VWS, al aan op een nieuw onderzoek. Verder benadrukte het RIVM nogmaals dat vooralsnog niet verwacht wordt dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico's voor de gezondheid en er dus gewoon op gesport kan worden

Onderzoeksopzet RIVM

Het RIVM gaat per direct aan de slag met een nieuwe onderzoeksopzet en verwacht dit binnen twee weken af te ronden en openbaar te maken. Tijdens het onderzoek worden onder andere alle nationale en internationale onderzoeken over kunstgras nogmaals bestudeerd. Ook worden er andere relevante niet sport specifieke onderzoeken opnieuw doorgelicht. Verder heeft het RIVM laten weten dat er tussen de 50 á 100 Nederlandse kunstgrasvelden grondig onderzocht gaan worden op de aanwezige stoffen in het rubber. Om deze steekproef zo representatief mogelijk te maken zal de KNVB ondersteunen met de selectie van deze velden. De KNVB is tevreden met de toezegging van het RIVM voor nieuw onderzoek en resultaten op korte termijn. Net als de rest van (voetballend) Nederland wil de KNVB zo snel mogelijk duidelijkheid. Extra onderzoek levert meer informatie op en dat draagt bij aan totale zekerheid over het veilig en gezond sporten op kunstgrasvelden en hier is iedereen bij gebaat. De KNVB stelt het RIVM volledig in staat zo spoedig mogelijk met het onderzoek te starten.  

Normaal voetbalweekend

Afgelopen weekeinde is er zoals gebruikelijk volop gevoetbald op de Nederlandse velden. Voorafgaand aan deze speelronde waren er veel vragen over de gezondheidsrisico’s van het spelen op kunstgrasvelden, maar uit een analyse blijkt dat nagenoeg alle voetbalwedstrijden gewoon gespeeld zijn.

Bericht van de gemeente

Geachte sportbestuurders,

Naar aanleiding van het gesprek tussen de VSG, de KNVB en het RIVM dat gisteren heeft plaatsgevonden bericht VSG het volgende:

In de vergadering heeft het RIVM nogmaals benadrukt dat sporten op rubber ingestrooid kunstgras gewoon mogelijk is. KNVB en Vereniging Sport en Gemeenten steunen deze opvatting en hebben volledig vertrouwen in het RIVM. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS en zal eind 2016 worden opgeleverd. Zodra de onderzoeksopzet gereed is, zal deze voor iedereen online worden gepubliceerd. In samenwerking met de KNVB zullen alle rubber ingestrooide kunstgrasvelden in kaart worden gebracht en wordt ook gekeken naar andere rubber ingestrooide velden, zoals sommige playgrounds. Naast een literatuurstudie waarin wordt gekeken naar de resultaten van diverse internationale onderzoeken, zullen van 50 tot 100 velden monsters worden genomen om de samenstelling van de infill te controleren op schadelijke stoffen voor de volksgezondheid. Vereniging Sport en Gemeenten blijft volledig aangehaakt bij het onderzoek en zal haar medewerking verlenen waar gewenst en mogelijk is.

In Haarlem volgen we de landelijke (beleids-) lijn. We blijven de ontwikkelingen rond de aangekondigde onderzoeken op de voet volgen en informeren u steeds wanneer daar aanleiding toe is.

Wij vertrouwen erop u hiermee voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet,

Merijn Snoek
Wethouder, jeugd, onderwijs en sport 

Sponsor van de maand

Timmerfabriek Kuiper in Haarlem

 

Timmerfabriek Kuiper in Haarlem is een bedrijf wat ramen, deuren, kozijnen, schuifpuien en draai- kiepramen in de eigen werkplaats vervaardigt en levert aan de aannemers en de particulieren.
Wij plaatsen onze producten ook.

Bij ons kunt u ook terecht voor diverse soorten isolatieglas en enkel glas.

Het bedrijf bestaat 40 jaar en kan dus staven op een ruime ervaring.

Tevens leveren wij ook maatwerk zoals kasten en banken van erkers.

 

Timmerfabriek Kuiper in Haarlem, voor al uw ramen, deuren, kozijnen en al uw timmerwerk.

Wedstrijdverslag O9-1

O9-1

Dit seizoen leek het de Jeugdcommissie van Geel-Wit wel een leuk idee om de jeugdelftallen van Geel-Wit aan de andere leden voor te stellen door middel van een team van de week column. Elke week mag een team daar zijn eigen invulling aan geven. Deze week wordt er afgetrapt door de O9-1.

De O9-1 bestaat uit Daaf, Piet, Bram, Lucas, Olivier, Kaiilo, César, Daan en Tim. Sinds vorig jaar spelen ze samen en zijn ze in korte tijd een hechte vriendengroep geworden. Veel spelers kennen elkaar ook van Basischool de Peppelaer. Onder bezielende leiding van coach Paul Groeneveld is dit team al snel op positie gaan spelen en heeft sindsdien nog maar 4 wedstrijden verloren in beker en competitiewedstrijden. 

Afgelopen zaterdag moest om 9.30 uur aangetreden worden tegen Alliance 09-2. In de eerste minuten was het even aftasten, maar al snel vuurde Kaiilo zijn eerste kanonskogel af op het goal. Op dat moment ontdekte de O9-1 ook ineens de keeper van Alliance, wat was die goed zeg! Zeker 4 doelpunten heef hij tegengehouden zaterdag. Na een paar goede counters van Alliance kreeg de 09-1 toch grip op de wedstrijd.

Daaf controleerde de rechterkant van de verdediging en Bram sloot goed aan waardoor de druk op Alliance werd vergroot. Het duurde niet lang meer voordat Lucas kon afronden voor de 1-0 na goed opbouwend werk van Kaiilo en nieuwkomer Tim Duinker. Niet veel later maakte Kaiilo al snel de 2-0 en toen was de weerstand van Alliance gebroken. Tim bekroonde zijn geslaagde debuut met een hard schot in de linkerhoek en met een riante 3-0 ging men op zoek naar de Limonade.

Na de rust kwam Alliance met nieuw hervonden moed weer goed uit de startblokken en het duurde lang voordat Geel-Wit weer in de aanval kon gaan. Piet drukte een aantal keer goed door, Olivier probeerde van alles aan de linkerkant, maar uiteindelijk brak Daan de verdediging een aantal keer goed aan de rechterkant en verhoogde de druk op de verdediging. César probeerde het een aantal keer goed aan de linkerkant, maar het was Kaiilo die even later de prachtige 4-0 scoorde.

De score had veel verder kunnen oplopen, ware het niet dat de zoon van Cilessen van Alliance er elke bal uithaalde. Lucas bracht uiteindelijk toch de eindstand op 5-0 door 2 keer mooi een tegenstander en de keeper uit te kappen. 

Na 4 wedstrijden staat de O9-1 nog ongeslagen op de 2e plek van de 2e klasse 05 met een prachtig doelsaldo van 32 voor en 2 tegen. Langs de kant wordt al druk gespeculeerd over een 1e plek na 11 wedstrijden en transfers naar Real Madrid en Paris St Germain…..

live voetbal bij Geel-Wit

 

Op de vrijdag en de zondag kunt u bij Geel-Wit de wedstrijden live bekijken van de eredivisie op een groot scherm. U bent van harte welkom om bijvoorbeeld op de vrijdag deze wedstrijden te komen bekijken. Naast deze wedstrijden kunt u ook gezellig een biertje komen drinken of bijvoorbeeld een potje dart spelen.  

Vragen/op-aanmerkingen!!

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief:

 1. Iets te vragen hebben
 2. Iets te melden hebben
 3. Een op- of aanmerking hebben
 4. Een leuk nieuwtje hebben wat iedereen binnen Geel-Wit moet weten
 5. Een leuke foto hebben
 6. Iets wat niet hierboven staat, dan....

kunt u dit mailen naar info@remove-this.Geel-Wit.nl.

Het woord is aan.......

 

 • Naam? : Mark van der Klugt
 • Leeftijd? : 53 jaar 
 • Getrouwd? : Ja, met Mirjam Ruigrok van der Werven
 • Kinderen? : Guy (in liefdevolle herrinering), Mitch van bijna 18 jaar en Megan van 14 jaar. 
 • Wat voor werk doe je? : Grafisch technicus meerkleuren offsetdrukker
 • Waarom spelen(speelt) je kind(eren) bij Geel-Wit? : Mijn kinderen spelen niet bij Geel-Wit i.v.m. de afstand, we wonen in de Velserbroek
 • In welk elftal spelen speelt je kind? : Niet, Mitch doet aan fitness en Megan doet aan paardrijden en kickboksen
 • Wat is je functie binnen Geel-Wit? : Ik ben wedstrijdsecretaris, lid van het jeugdbestuur en tevens lid van de technische commissie. 
 • Wat is er leuk aan deze functie? : Als wedstrijdsecretaris kan ik mij inspannen dat alles m.b.t. de wedstrijden goed verloopt, dat past bij mijn karakter, ik wil alles namelijk goed en op tijd geregeld hebben. Als lid van het jeugdbestuur hoop ik dat wij als jeugdbestuur het iedereen naar de zin kunnen maken en dat iedereen met plezier bij de vereniging speelt. Lid van de technische commissie is weer een heel ander vlak, maar heeft ook zo zijn charme. 
 • Wat vind je zo leuk aan Geel-Wit? : Geel-Wit is een stukje familie geworden, vanaf mijn 11e jaar als speler tot aan mijn 51e in competitieverband, nu alleen nog een beetje ballen bij de voetballende vaders. Ik vind het leuk om wat terug te doen voor de vereniging waar ik altijd gespeeld heb, zelfs al spelen mijn kinderen elders in andere sporten.
 • Wat moet er nog beter bij Geel-Wit? : Verbeterpunten zijn er altijd te vinden, zeker bij de bereidwilligheid om iets voor de vereniging te doen is er nog veel te winnen, al moet ik zeggen dat er vanuit de jongste jeugd ouders zeker veel nieuwe vrijwilligers zijn gekomen.  
 • Wat zijn je hobby's? : Ik heb niet echt specifieke hobby's, maar uit eten gaan, biertje doen of een beetje klussen in huis vind ik leuk. 
 • Wat is je favoriete voetbalclub in nederland? : Ik ben fan van koploper Feyenoord. 
 • Wat is je favoriete voetbalclub in het buitenland? : Ik houd wel van de engelse competitie, niet specifiek een club. 
 • Wie is je favoriete speler? : Mijn favoriete speler is een speler die karakter heeft en niet bij een beetje weerstand zijn koppie laat hangen, deze speler zal het altijd winnen. 
 • Voor wie of wat heb je waardering? : Ik heb waardering voor mijn vrouw die toch maar mooi naast haar baanm ook nog het huishouden runt.
 • Wie moet er in de volgende nieuwsbrief deze vragen invullen en wat zou je hem/haar willen vragen? : Voor de volgende editie nodig ik graag Lennert Böhmer uit, ik wil hem vragen of het jeugdvoorzittersschap hem bevalt en/of hij nog andere uitdagingen op het oog heeft. 

Zondagcoördinator gezocht

OP ZOEK NAAR EEN ZONDAGBAANTJE, DAN IS DIT MISSCHIEN IETS VOOR JOU!!!

Beste ouders, oud spelers, spelers,

Geel-Wit is op zoek naar een coördinator voor de zondag. Afgelopen twee jaar is dit geweldig ingevuld door Patrick Pennarts, maar die gaat hier helaas mee stoppen vanwege zijn studie in China. We zijn dus op zoek naar een "nieuwe" Patrick!!

Wat houdt de functie ongeveer in: 

 • Openen van de kantine.
 • Opvangen van de teams.
 • Regelen van materialen.
 • Opvangen van de scheidsrechters.
 • Invoeren van uitslagen na de wedstrijden.
 • Aanspreekpunt voor spelers/leiders/scheidsrechters/trainers.
 • maken van de kleedkamerindeling.
 • Ondersteuning achter de bar.
 • Sluiten van de kantine.

Wat kan je van ons verwachten: 

 • Een goede, gezellige werksfeer.
 • Een vrijwilligersvergoeding.
 • Ondersteuning vanuit het hoofdbestuur.

 Wat vragen wij: 

 • Je moet 18 jaar of ouder zijn.
 • Makkelijk met mensen kunnen communiceren.
 • Sterk oplossend vermogen.
 • Flexibel zijn. 

Lijkt bovenstaand je een leuke bijbaan, reageer dan via info@remove-this.geel-wit.nl. Je zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek en wie weet loop jij aankomend seizoen op zondag als coördinator bij Geel-Wit! 

Grote club actie 2016

SCOORT JOUW TEAM HET MEEST VOOR DE CLUB?  

Vandaag 1 oktober begint de grote club actie en natuurlijk doet Geel-Wit daar ook aan mee. Wij als JC van Geel Wit hebben nog veel wensen ter verbetering de club, de jeugd, website, kantine, opzetten meidenvoetbal, nieuw kunstgrasveld  enz. Daarom zijn alle extra inkomsten hard nodig. 

De lotenboekjes worden afgegeven bij het wedstrijdsecretariaat door Wanda Smith en Chantal Bout. Iedere leider moet voorafgaand aan zijn/haar wedstrijd even bij het wedstrijdsecretariaat binnenlopen en deze boekjes ophalen. 


Ieder lid krijgt een boekje en het is de bedoeling om per speler zoveel mogelijk loten te verkopen! In vergelijking met voorgaande jaren is er wel wat gewijzigd voor de jeugdspelers! Voorheen werd er een leuke prijs gegeven aan de drie beste lotenverkopers, nu is dat aan de drie beste teams!! 

Zorg er dus voor dat je als team zo veel mogelijk boekjes/loten verkoopt zodat je met je team een leuke prijs kunt winnen! 

De loten kunnen verkocht worden tot medio november. Bij het wedstrijdsecretariaat komt een box te staan waar de loten kunnen worden ingeleverd, dit kan tot 26 november! De trekking is op 8 december. 

In het wedstrijdsecretariaat hok komt een meter te hangen waarop iedereen kan zien wat de stand van de verkoop is, deze word wekelijks bijgehouden. 

De opbrengst van de grote clubactie komt ten goede aan de jeugd, het jeugdbestuur zal zich de eerstvolgende vergadering gaan buigen over wat er met het opgehaalde bedrag word gedaan. 

Van de verkochte loten gaat er € 2,40 naar de club voor de jeugdPrijzen vanuit SV Geelwit voor de teams met de meest verkochte loten.

 • 1ste prijs partijtje voetgolf voor het hele team, http://www.spaarnwoudefootgolf.nl/

  Spaarnwoude FootGolf actie voor Geel-Wit leden

  Spaarnwoude FootGolf heeft zich als sponsor aangesloten bij de Grote Clubactie van Geel-Wit. Zo mag het team dat de meeste loten heeft verkocht een ronde komen FootGolfen met het hele team.

  Naast de prijs voor de winnaar hebben wij ook nog een actie voor alle Geel-Wit leden. Ben je lid van Geel-Wit en wil je komen FootGolfen met je team profiteer dan van 20 % korting op een reservering. Reserveren kan via www.spaarnwoudefootgolf.nl.

  * Deze actie is geldig van 1 oktober t/m 1 januari voor groepen vanaf minimaal 8 personen

 • 2e   prijs kaartjes voor een wedstrijd van Telstar voor het hele team
 • 3e   prijs patatje met drinken in de geelwit kantine voor het hele team

Prijzen individuele verkoper meeste verkocht bij 20 of meer via de KNVB

 •           Kaartje pretpark Bobbejaanland of Slagharen
 •           Schiphol achter de schermen
 •           65% korting op een Masita artikel in de Masita webshop

 Alle verkopers krijgen een code voor een Pathé thuis film als zij die opvragen via: www.kids.clubactie.nl. Dan volgt via een mail de code.  Succes met de verkoop!


Wanda en Chantal 

Van de jeugdvoorzitter:

Beste Geel -Witters, ouders en verzorgen,

Afgelopen zaterdagen hebben jullie kinderen bonnen gekregen voor de grote club actie. Maar waar doen we het voor..? Zou je kunnen afvragen.  Bij deze…

De Jeugdcommissie heeft besloten dat de opbrengst van de grote club besteed gaat worden aan de volgende twee gave doelen:

 1. Set Dummy’s met Vrij trapmuurwagen: waar door alle kinderen leuk kunnen oefenen met vrij trappen!!
 2. Verbeteren kantine inrichting/meubilair/aankleding:!

  

Kantinediensten oktober - November

Oktober

Zaterdag 

22 Oktober 2016

Dienst 1

08:00 - 11:00 uur

2 ouders O11-3

Dienst 2

11:00 - 14:00 uur

2 ouders O10-3

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders O12-2

Zaterdag 

29 Oktober 2016

Dienst 1

08:00 - 11:00 uur

2 ouders O09-1

Dienst 2

11:00 - 14:00 uur

2 ouders O09-2

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders O15-2


November 2016

Zaterdag  

05 November 2016

Dienst 1

08:00 - 11:00 uur

2 ouders O08-1

Dienst 2

11:30 - 14:00 uur

2 ouders O09-3

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders O15-1

Zaterdag

12 November 2016

Dienst 1

08:00 - 11:00 uur

2 ouders O08-2

Dienst 2

11:00 - 14:00 uur

2 ouders O11-1

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders O15-3

Zaterdag

19 November 2016

Dienst 1

08:00 - 11:00 uur

2 ouders O08-3

Dienst 2

11:00 - 14:00 uur

2 ouders O11-2

Dienst 3

14:00 - 17:00 uur

2 ouders O17-1


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid of sponsor bent van de sportvereniging Geel-Wit '20.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen of wijzigt uw emailadres binnenkort
stuur dan een email aan info@geel-wit.nl