S.V. Geel-Wit - Nieuwsbrief Jaargang 6 April 2017
Sportvereniging Geel - Wit van Oosten de Bruynstraat 66
2014 VS Haarlem
Tel. Clubgebouw 532 34 00
www.geel-wit.nl
info@geel-wit.nl

Voetbalquiz

Teamindelingen seizoen 2017 - 2018

In het belang van de jeugdspelers wil de Jeugdcommissie er voor zorgen dat er voor het seizoen 2017-2018 duidelijke afspraken zijn over de wijze waarop we binnen de jeugdafdeling spelers in teams indelen. 

Doelstelling & uitgangspunten 

 1.  Bij Geel-Wit speelt iedereen met plezier, veilig en op zijn eigen niveau voetbal.
   Geel-Wit heeft aandacht voor elk individu.
 2.  In elk team wil Geel-Wit kinderen beter leren voetballen. Een kind ontwikkelt zich voetbaltechnisch  het beste bij gelijke medespelers en tegenstanders.
 3.  Geel-Wit heeft aandacht voor bestaande teams, groepsverbanden en vriendschappen binnen de  jeugdafdeling.
 4.  Gedurende het hele seizoen volgt de TC/Trainers de ontwikkeling van uw kind en past indien nodig een  wijziging in de teamindeling aan.  
 5.  Tijdens de winterstop en in nood kunnen teams aangevuld worden met (nieuwe) spelers.
 6.  Spelers blijven in principe gedurende het seizoen in hun eigen leeftijdscategorie spelen.
 7.  Uitzonderingen, zoals dispensatie, kunnen voorgelegd worden aan de Jeugdcommissie /Technische  commissie.

Indeling spelers

Aan het eind van het seizoen wordt de teamindeling voor het daaropvolgende seizoen gemaakt door de coördinatoren/leiders en de trainer(s). De hoofd jeugdopleiding is eindverantwoordelijk voor de indeling van de teams.

Onderstaande criteria worden gehanteerd bij de beoordeling van het spelniveau van de individuele spelers;

 1.    Fysiek; kracht en snelheid van de speler
 2.    Techniek; balvaardigheid van de speler
 3.    Attitude; gedrag in en om het veld en in relatie tot het team, tegenstanders
     en scheidsrechters
 4.    Tactiek; spelinzicht van de speler
 5.    Mentaal; stabiliteit en weerbaarheid van de speler

  Beleid selectiespelers

 • Een gedeelte van de voetballers worden uitgenodigd voor de zogenaamde selectieteams. Deze selectieteams spelen op een zo hoog mogelijk niveau en in deze teams wordt relatief meer aandacht gegeven aan prestatievoetbal. 
 • Spelers (als ook de ouders) worden gevraagd voor een selectie. Het is geen verplichting.

Procedure & verantwoordelijkheden

 • Uiterlijk 1 juni worden de voorlopige teamindelingen bekent gemaakt.
 • Vragen en verzoeken n.a.v. de voorlopige teamindeling kunnen worden neergelegd bij de trainers en coördinatoren en zullen worden behandeld door de Jeugdcommissie.
 • N.a.v. de trainingen in mei en de eventuele verzoeken van spelers en ouders wordt eind mei een voorlopige teamindeling bekend gemaakt.
 • Verzoeken na het vaststellen van de definitieve teamindeling kunnen niet meer worden behandeld door de Jeugdcommissie. Nieuwe of zwaarwegende redenen voor wijziging van de teamindeling kunnen dan alleen nog schriftelijk worden neergelegd bij het hoofdbestuur van Geel-Wit tussen 1 juni en 21 augustus

Met vriendelijke groet,

Jeugdbestuur & Technische commissie 

Vacature Kantinecommissie

We hebben nog steeds een vacature voor:

VOORZITTER KANTINECOMMISSIE

Als voorzitter van de kantinecommissuie heb je o.a. de volgende taken:

 • Aansturen van de kantine coördinatoren.
 • Voorraadbeheer van het kantine assortiment.
 • Verantwoordelijk voor de kantineroosters.
 • Contact met leveranciers.
 • Zitting in het hoofdbestuur

Heeft u interesse in deze functie dan kunt u een mail sturen naar secretaris@remove-this.geel-wit.nl

Derde elftal wint alles na trainingskamp

Het derde elftal van Geel-Wit is net als vorig jaar weer op trainingskamp geweest naar Turkije! Na het trainingskamp heeft het derde alle wedstrijden gewonnen met als hoogtepunt de 4-3 overwinning op Zandvoort! Het elftal is inmiddels opgeklommen naar een 7e plaats. 

Jeugdinfo

 

 

 

We naderen weer het einde van het seizoen en daarom zijn we natuurlijk al met het volgend seizoen bezig. Hier vast een paar punten voor de ouders/spelers ter info

 • Er kan tot tot maximaal eind Juni worden getraind. De trainer bepaald of hij al eerder stopt of lekker blijft doortrainen
 • Eind April willen we zo veel mogelijk namen bekend maken van de trainers die volgend seizoen voor de groepen staan. 
 • In April mei gaan de trainers met de coördinatoren en leiders de voorlopige teamindelingen maken. 
 • De voorlopige teamindelingen zullen eind mei bekend worden gemaakt. 
 • De zomerstop is van eind Juni tot eind augustus

7x7 35+

Geel-Wit doet met een team mee aan de 7 tegen 7 35+ voorjaarscompetitie van de KNVB. Er zitten 5 teams in de poule (Dem 1, Dem 2, DSS, Sporting krommenie en geel-Wit) en er worden 5 rondes gespeeld op de vrijdagavond waarop tegen elke ploeg word gespeeld. 

Geel-Wit heeft de eerste plaats overgenomen van sporting Krommenie door vorige week met 4-2 van deze ploeg te winnen op het thuistoernooi. 

Aankomende vrijdag kan bij DEM het kampioenschap in de wacht worden gesleept! De spelers die het vrijdag mogen doen zijn: Rinus Regterink, Michiel Rodenstein, Evert-Jan Malepaard, Niels Daae, Leendert Schoenmaker, Remco Strijbis, Steve, Arno en Frank Kersten.

 

Na afloop natuurlijk een lekker biertje 

Damesteam zoekt dames!!

GEZOCHT:

Nieuwe leden voor het dameselftal van Geel-Wit!
Wij (Geel Wit vrouwen 1) zijn op zoek naar gezellige versterking!
Ben jij 18 jaar of ouder en op zoek naar een leuk team waarin inzet en gezelligheid belangrijk zijn? ...
Dan zijn wij op zoek naar jou!
Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen op woensdag of vrijdag om 20:00.

Mocht je interesse hebben of wil je meer informatie, stuur dan een mail naar deborahpennarts@hotmail.com of naar info@geel-wit.nl 

Vragen/op-aanmerkingen!!

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief:

 1. Iets te vragen hebben
 2. Iets te melden hebben
 3. Een op- of aanmerking hebben
 4. Een leuk nieuwtje hebben wat iedereen binnen Geel-Wit moet weten
 5. Een leuke foto hebben
 6. Iets wat niet hierboven staat, dan....

kunt u dit mailen naar info@remove-this.Geel-Wit.nl.

Voetbalschool

De voetbalschool is nu enkele weken bezig en spelers, ouders en trainers zijn laaiend enthousiast. Op twee velden worden allerlei oefeningen afgewerkt in teams van 6 spelers. De trainers geven oefeningen in positiespel, afronden, loopvormen en krachttraining. De spelers hebben vooraf kunnen aangeven waarin ze beter willen worden en daar zal de aankomende weken extra aandacht aan worden gegeven. 

Bepaalde delen van de training worden opgenomen waardoor de trainers heel gericht de spelers kunnen leren wat ze beter of anders moeten doen. 

Jeugd naar Telstar - Jong Ajax

 

200 jeugdspelers/ouders/leiders en trainers van Geel-Wit zijn naar de wedstrijd Telstar tegen Jong Ajax geweest. Alle spelers tussen de 1o en 19 jaar konden mee. De hele oost tribune zat overvol door deze grote groep Geel-witters.

Na een leuke wedstrijd ging iedereen weer tevreden naar huis!

Toernooi kampioenen

Het team O9-1 van Geel-wit heeft het toernooi bij RKDES gewonnen.

Het team van O11-2 van Geel-Wit heeft het toernooi van Zwanenburg gewonnen. 

Kunstgras op het Koos Goesveld

We zijn erg blij dat we kunnen melden dat het Koos Goesveld dit jaar een kunstgras veld krijgt. De gemeente heeft groen licht gegeven om o.a. bij Geel-Wit een mooi veld aan te leggen. we worden hierdoor veel flexibeler v.w.b. het trainingsschema en op de zaterdag met de nieuwe veldindelingen en competitieopzet van de KNVB. 

Overschrijvingen

Het einde van het seizoen nadert. Dit betekent niet alleen de fase waarin de prijzen worden verdeeld. Ook de overschrijvingsperiode is aangebroken. Een periode waarin spelers kunnen wisselen van vereniging. Dit overschrijven gaat tegenwoordig digitaal. Verenigingen kunnen alle overschrijvingen regelen via Sportlink Club. Dit geldt zowel voor het veldvoetbal als voor het zaalvoetbal.


Het werkt eenvoudig. Zodra een speler in de overschrijvingsperiode aangeeft uit te willen komen voor je vereniging, meld je de speler aan in Sportlink Club. Dit is niet anders dan je voorheen al deed. Heeft de speler een overschrijving nodig? Dan worden de KNVB en de oude vereniging automatisch op de hoogte gebracht.

Hoeft de oude vereniging geen akkoord meer te geven zodra een speler de club wil verlaten? En wat als de oude vereniging om bepaalde redenen niet wil dat deze speler wordt overgeschreven, denk aan een contributie achterstand? In de overschrijvingsperiode hoeft de oude vereniging in principe niets te doen om de overschrijving door te laten gaan. Afmelding van het lid bij de vereniging vindt automatisch plaats aan het einde van het seizoen. Als de speler niet mag vertrekken, bijvoorbeeld vanwege een contributie achterstand, dan kan de oude vereniging een financiële blokkade opleggen. De overschrijving wordt in dat geval niet doorgevoerd.

Wilt u overschrijven naar een andere vereniging dan dient u zich te melden bij de ledenadministratie van je nieuwe vereniging!! Mocht je naar Geel-Wit willen komen, dan meld je jezelf aan bij de ledenadministratie van Geel-Wit, Koos Goes en Karin Sweering (zie contactgegevens op de website). 

live voetbal bij Geel-Wit

 

Op de vrijdag en de zondag kunt u bij Geel-Wit de wedstrijden live bekijken van de eredivisie op een groot scherm. U bent van harte welkom om bijvoorbeeld op de vrijdag deze wedstrijden te komen bekijken. Naast deze wedstrijden kunt u ook gezellig een biertje komen drinken of bijvoorbeeld een potje dart spelen.  


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid of sponsor bent van de sportvereniging Geel-Wit '20.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen of wijzigt uw emailadres binnenkort
stuur dan een email aan info@geel-wit.nl