S.V. Geel-Wit - Nieuwsbrief Jaargang 6 Januari 2017
Sportvereniging Geel - Wit van Oosten de Bruynstraat 66
2014 VS Haarlem
Tel. Clubgebouw 532 34 00
www.geel-wit.nl
info@geel-wit.nl

VAN 1920 NAAR 2020

We komen nu in een periode die een beetje lijkt op de periode die Geel-Wit de afgelopen jaren heeft meegemaakt.

De selectie veroudert, er is te weinig aanwas bij de jeugd waardoor de doorstroming naar het eerste team stagneert. Daar komt nog bij dat de blessures niet goed kunnen worden opgevangen.
Gevolg, degradatie vanuit de grote KNVB naar de DHVB
Daar weet men zich voorlopig goed te handhaven. Er komt weer aanwas bij de jeugd, die er weer voor zorgt, dat vlak voor de oorlog, Geel-Wit weer 3 senioren- en 2 jeugdelftallen heeft. Vergelijk het maar met de huidige tijd, dat er weer een A- en een B-junioren team komt.

Bij de mobilisatie worden ook mensen uit de sportverenigingen ingezet. Daarom is gekozen om een noodcompetitie te spelen. Het eindresultaat is een derde plaats. Voor een jubileumjaar (1940) geen slecht resultaat.

Ook bij Geel-Wit worden bestuurders opgeroepen. Het betekent dat taken moeten worden overgenomen. De verenigingen draaien namelijk zo goed en zo kwaad als het kan, gewoon door. Ome Rinus van Huizen (penningmeester), wordt tijdelijk vervangen. De redactie wordt overgenomen door Cees van Kuijeren, en de eigenlijke redacteur Piet Koster, schrijft zijn “beroemde” Texelse brieven.

Zoals gezegd, is 1940 een jubileum jaar en dat moet, ondanks de spannen de tijd, gevierd worden. Het gebruikelijk recept; een Heilige Mis in de kapel van het toenmalige ziekenhuis St Johannes de Deo in de Maerten van Heemskerckstraat, ontbijt, ‘s middags sportactiviteiten en ’s avonds een feest bij restaurant Brinkmann.

Drie dagen later breekt de Tweede Wereld oorlog uit.

Restaurant Brinkmann aan de Grote Markt in Haarlem.
Let op de rotonde en de plaats van Loutje


Tot de volgende keer.

Vacature Kantinecommissie

Afgelopen jaarvergadering heeft Wieneke van der Mije na ongeveer 8 jaar de kantine draaiende te hebben gehouden afscheid genomen van Geel-Wit en daarbij van haar functie als voorzitter van de kantinecommissie. 

We hebben dus een vacature voor:

VOORZITTER KANTINECOMMISSIE

Als voorzitter van de kantinecommissuie heb je o.a. de volgende taken:

 • Aansturen van de kantine coördinatoren.
 • Voorraadbeheer van het kantine assortiment.
 • Verantwoordelijk voor de kantineroosters.
 • Contact met leveranciers.
 • Zitting in het hoofdbestuur

Heeft u interesse in deze functie dan kunt u een mail sturen naar secretaris@remove-this.geel-wit.nl

O9-1 wint zaalvoetbaltoernooi

Onder leiding van coach Paul Groeneveld heeft de O9-1 een zaalvoetbaltoernooi gewonnen in Nieuw Vennep. 

Kaiilo kreeg de prijs voor beste speler van het toernooi!

Daaf was de beste keeper van het toernooi. 

Trainersbijeenkomst

4 keer per jaar hebben de trainers een trainersbijeenkomst. Deze bijeenkomst is gesplitst in de onderbouw (smurfen, O8, O9, O10, O11) en de bovenbouw (O12, O13, O14, O15, O16 en O17). Deze avonden worden voorgezeten door de Hoofd jeugdopleiding john van der meer en in deze bijeenkomst word er gesproken over trainingsvormen, een standaard warming up, wisselbeleid etc etc. 

Afgelopen vrijdag gingen de trainers tijdens deze bijeenkomst het veld op. Remco en Rinus (trainers O11-1) hadden een training gegeven met de spelers van de O11-1 en deze is na de training ge-evalueerd. 

 

 

Oude Garde Toernooi

Het oude garde toernooi bij Olympia United was weer een geweldig toernooi. Geel-wit kwam met een sterk team naar Olympia maar wist zich helaas niet te kwalificeren voor de halve finales!. Het toernooi werd gewonnen door Dio. 

 • Geel-Wit - DSS 2-0
 • Geel-Wit - Noordwijk 2-0
 • Geel-Wit DSC'74 1-2
 • Geel-Wit - DIO 1-3

Het team van Geel-Wit zag er als volgt uit:

Staand v.l.n.r.: Wouter Bartels, Erwin van Lent (coach), Richard Tol, Richard Boelé, Anthony Knol, Antonio Meloni

Zittend v.l.n.r.: Peter van Ombergen, Jeroen van Straaten, Jeevan de Haan, Paul Boelé

Algemene ledenvergadering

Op 16 december was de algemene ledenvergadering. Tijdens deze ledenvergadering zijn er twee bestuursleden afgetreden. 

 

Allereerst is Koos Goes afgetreden als vice-voorzitter. Deze functie heeft Koos jarenlang gedaan, hij was echt de rechterhand van onze voorzitter Jacques Heeremans. Koos ging namens het hoofdbestuur naar besprekingen van de gemeente, SRO en KNVB. Ook ging Koos altijd naar de voorzittersoverleggen. Naast deze taken zat Koos ook in de technische commissie, toernooicommissie, regelde hij de spelerspassen, tuchtzaken, contributie inning, materiaal en nog veel meer. 

 

 We bedanken Koos voor al zijn werkzaamheden. Koos zal als adviseur nog wel aan de club verbonden blijven en natuurlijk zien we hem op vrijdagavond gezellig met zijn borreltje aan de bar. 

Als tweede is Wieneke van der Mije afgetreden als voorzitter van de kantinecommissie. Wieneke heeft deze functie een aantal jaren geleden overgenomen van Frits Heeremans senior en heeft er o.a. voor gezorgd dat de keuken is verbouwd, een nieuw kassasysteem en we gezamelijk met andere verenigingen zijn overgestapt op Jupiler als bierleverancier. Naast de kantine heeft Wieneke ook de contributie inning op zich genomen, iets dat ze gelukkig nog gewoon blijft doen. 

Het jaar 2016 in vogelvlucht

2016 is al weer voorbij, tijd om even terug te kijken naar wat er bij Geel-Wit zoal het afgelopen jaar is georganiseerd, geregeld, getraind etc etc. Hieronder een overzicht:

Januari 2016

 • Maandag 04 januari speelden de voetballende vaders tegen de vluchtelingen, die op dat moment in de Koepel verbleven. Het werd 3-6 voor de Koepelboys op een druilerige, maar mooie avond bij Geel-Wit. 
 • Op 8 januari was de nieuwjaarsreceptie van Geel-Wit. Voorafgaand hadden Lyanne en Sally, speelster van de dames 1, een toernooi in elkaar gedraaid voor de seniorenelftallen, het damesteam en de voetballende vaders. Er waren 6 teams van ieder 6 spelers en deze speelden allemaal een keer tegen elkaar. Uiteindelijk speelden de beste numers 2 nog een heuse finale.
 • Vanwege het wegvallen van een aantal trainers heeft het jeugdbestuur en de technische commissie de handen vol aan het binnenhalen van trainers en het maken van een nieuw trainingsschema.
 • Het voorveld krijgt officieel de naam Koos Goes veld.

februari 2016

 • De jeugd van Geel-Wit gaat naar de wedstrijd Telstar - Jong Ajax. Vanaf de E t/m de B gaat bijna iedereen mee inclusief trainers en leiders. De zijtribune is van Geel-Wit en dat moet Telstar hebben gehoord, ze wonnen met 4-2

Maart 2016

 • Het bestuur maakt bekend dat er overeenstemming is met trainer Rocco de Vos voor nog een jaar als trainer van Geel-Wit 1. Hij word bijgestaan door John van der Meer. 
 • De scheidsrechtercoördinator Sander Stromeijer neemt alle jeugdscheidsrechters mee naar de wedstrijd Nederland - Frankrijk om ze te bedanken voor hun inzet. 

April 2016

 • John van der Meer word vastgelegd als Hoofd jeugdopleiding voor het nieuwe seizoen. 
 • De E5, C2 en C3 worden kampioen. 
 • Michael Burgstra stopt als jeugdvoorzitter. Zijn functie word overgenomen door Lennert Böhmer.
 • De trainers gaan op cursus en slagen allemaal.

Mei 2016

 • Het eerste elftal degradeert helaas naar de 5e klasse.
 • Het jeugdbestuur heeft voor het nieuwe seizoen alle functies ingevuld.
 • Alle trainers voor het nieuwe seizoen zijn bekend. 
 • De KNVB maakt bekend dat er in het nieuwe seizoen nieuwe benamingen komen voor alle leeftijden. F-pupillen word O8 of O9, E-pupillen O10 en O11 etc etc. 
 • De jeugdtoernooien zijn weer een groot succes, 4 dagen lang is het afgeladen vol. Mooi weer, leuke wedstrijden en tevreden ploegen. 
 • Het eerste Geel-Wit 7 tegen 7 toernooi word afgewerkt. HBC is de winnaar na een bloedstollende finale tegen tegen Oud Geel-Wit 3 zaalvoetbal en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

Juni 2016

 • In deze voetballoze maand heeft de jeugdcommissie een vriendendag georganiseerd. Met prachtig weer en een hoge opkomst was het weer zeer succesvol.

September 2016 

 • Op weg naar het 100 jarig bestaan in 2020 schrijft onze ere-voorzitter Ted Heemskerk iedere maand een stukje van 1920 naar 2020.
 • De "Geel-Wit Open" word voor de 12e keer gespeeld en gewonnen door Renee Bosse.
 • We zijn blij dat Ed Keur na een jaar ziekteleed weer op de velden is. 

Oktober 2016

 • Het programma Zembla zorgt voor veel onrust door de uitzending over het rubbergranulaat op het kunstgras. Na extra onderzoek door de RIVM word in december duidelijk dat het rubbergranulaat geen gezondheidsrisico's met zich meebrengt en dat er gewoon op gesport kan worden. 
 • Natuurlijk deden we mee met de grote clubactie, opbrengst is meer dan €2000,00
 • Op 30 oktober is er een "vriendinnendag". Radjin de Haan en een paar speelsters van Telstar waren de trainers en met zo'n 40 meiden was de dag erg succesvol. 

November 2016

 • De tweede trainersbijeenkomst word gehouden. Er word gesproken over de warming-up, trainingsvormen, opstellingen en wedstrijdsituaties.
 • De pietenbingo is weer ontzettend druk en zeer geslaagd. 

December 2016

 • In de algemene ledenvergadering treden Koos Goes (vice-voorzitter) en Wieneke van der Mije (voorzitter kantine commissie) af als bestuurslid. Met een mooie bos bloemen en een dankwoord van onze voorzitter nemen we afscheid van twee personen die ontzettend veel voor de club hebben betekent, gelukkig gaan ze beide niet helemaal verloren.Wieneke blijft de contributie doen en Koos is nu adviseur van het hoofdbestuur. 

Vragen/op-aanmerkingen!!

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief:

 1. Iets te vragen hebben
 2. Iets te melden hebben
 3. Een op- of aanmerking hebben
 4. Een leuk nieuwtje hebben wat iedereen binnen Geel-Wit moet weten
 5. Een leuke foto hebben
 6. Iets wat niet hierboven staat, dan....

kunt u dit mailen naar info@remove-this.Geel-Wit.nl.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid of sponsor bent van de sportvereniging Geel-Wit '20.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen of wijzigt uw emailadres binnenkort
stuur dan een email aan info@geel-wit.nl