S.V. Geel-Wit - Nieuwsbrief Jaargang 6 Maart 2017
Sportvereniging Geel - Wit van Oosten de Bruynstraat 66
2014 VS Haarlem
Tel. Clubgebouw 532 34 00
www.geel-wit.nl
info@geel-wit.nl

Overlijden William van Hoorn

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 februari 2017 is overleden 

William van Hoorn

Lid van Verdienste s.v. Geel-Wit


William was een Geel-Witter in hart en nieren, en daarbij vooral een kantineman. 

Vele jaren was hij lid van de kantinecommissie en daarbij één van de vaste krachten in de kantine achter de bar. Hij was dan, vaak samen met zijn maatje Frits, luid en duidelijk hoorbaar als er zaken geregeld moesten worden.

Ik heb jaren met William gevoetbald en ook daarin bleek dat Wil een gedreven sporter was.

Als het even mogelijk was ging hij graag bij zijn kleinzoon kijken als die moest voetballen. Daar kon hij dan weer trots met je over praten.

De laatste jaren zag je William nog maar sporadisch in de kantine.

Gezondheidsproblemen zorgde er voor dat hij nog moeilijk kon lopen door gebrek aan adem.

Als William er soms even uit wilde, kwam hij op zondag even naar de kantine om weer wat andere gezichten te zien, en even bij te praten.

Trots was hij, toen hij op 19 september 2015 benoemd werd tot Lid van Verdienste en de daarbij behorende zilveren speld en bloemen kreeg uit gereikt.

Geel-Wit bedankt William voor de jarenlange inzet voor zijn club.

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens de s.v. Geel-Wit

Ted Heemskerk
Erevoorzitter

William krigt de oorkonde en bloemen omdat hij lid van verdienste is geworden.

VAN 1920 NAAR 2020

In de oorlogsperiode wordt het voor elke organisatie natuurlijk steeds moeilijker te blijven functioneren. Er komen steeds meer nieuwe regels waar ook de sportverenigingen zich moeten houden. Bonden moeten fuseren en de KNVB wordt NVB. Geel-Wit komt in de 1e klasse van de HVB terecht. Met drie seniorenteams draaien we redelijk mee en eindigen met 1e en 2e op de tweede plaats. Voorzieningen worden steeds minder en clubbladen worden verboden. Onderlinge communicatie wordt daardoor ook moeilijker, want van Whatsapp hadden we nog nooit gehoord.

In de analen van Geel-Wit werd dit als volgt beschreven;
’42-’43 De bezetting wordt zwaarder, oorlogen gaan door , velen verdwijnen om in het derde rijk te gaan werken, zo ook weer onze penningmeester. De penningen waren in die periode veilig ondergebracht bij Ben Bosse.

’43-’44 Tewerkstelling in Duitsland, onderduiken en razzia’s.

’44-’45 Dolle dinsdag, Hongerwinter, razzia’s, suikerbieten, Zweeds wittebrood en eindelijk de Bevrijding.

Tot de volgende keer.

Vacature Kantinecommissie

We hebben nog steeds een vacature voor:

VOORZITTER KANTINECOMMISSIE

Als voorzitter van de kantinecommissuie heb je o.a. de volgende taken:

 • Aansturen van de kantine coördinatoren.
 • Voorraadbeheer van het kantine assortiment.
 • Verantwoordelijk voor de kantineroosters.
 • Contact met leveranciers.
 • Zitting in het hoofdbestuur

Heeft u interesse in deze functie dan kunt u een mail sturen naar secretaris@remove-this.geel-wit.nl

O9-1 is lekker gaan bowlen

De O9-1 is laatst gezellig gaan bowlen en eten. Het uitje was zeer geslaagd! 

Sportoefentherapeut Yvet Buis

Even voorstellen

Graag stel ik mij aan jullie voor. Ik ben Yvet Buis en ben sinds februari 2017 actief als sportoefentherapeut bij de voetbalclub Geel-Wit. In samenwerking met John van der Meer zijn wij bezig met het organiseren van de Geel-Wit voetbalschool. Tijdens de voetbalschool ga ik de warming up verzorgen waarbij het voorkomen van blessures centraal staat. Verder staat het filmen van gedrag en de bewegingen van de kinderen centraal en deze worden door mij geanalyseerd. Als laatste kan ik de kinderen behandelen bij een blessure op het veld. Het is een leuke uitdaging om van de Geel-Wit voetbalschool een succes te maken waarbij de speler/speelster centraal staat! 

 

Ik vind het super leuk dat ik aan de slag kan bij Geel-Wit omdat ik zelf ook gevoetbald heb. Ik heb in het verleden bij twee clubs gevoetbald en daarnaast nog bij KNVB-teams tot en met onder 17. Helaas kan ik niet meer voetballen vanwege twee knieblessures. Ik ben na mijn voetbalcarrière gestart met een vierjarige Hbo-opleiding Oefentherapie Mensendieck en vervolgens heb ik mij gespecialiseerd in de sportoefentherapie. Verder ben ik nog drie jaar verzorger geweest bij de selectie van SC-spirit 30 en op dit moment val ik nog weleens in bij Sporting Krommenie en bij Geel-Wit als dit nodig is. Naast deze activiteiten ben ik ook mede-eigenaar van Mensendieck Haarlem Centrum op de Zijlweg. In mijn praktijk behandel ik sporters, enkel, rug, knie, nek, hoofdpijnklachten, houdingsklachten, ademhalingsklachten en arbeid gerelateerde klachten. Ik vind het fantastisch om voetballers te helpen en mijn kennis in te zetten op het voetbalveld. 

 

Mochten jullie vragen hebben of graag meer informatie willen, spreek me dan gerust aan of neem even contact met mij op.

 

Groetjes,

Yvet Buis

Sportoefentherapeut

Email: Yvetbuis@remove-this.gmail.com

Mobiel: 06-42414786

Website: www.mensendieckhaarlemcentrum.nl 

7x7 35+

Geel-Wit doet met een team mee aan de 7 tegen 7 35+ voorjaarscompewtitie van de KNVB. Er zitten 5 teams in de poule (Dem 1, Dem 2, DSS, Sporting krommenie en geel-Wit) en er worden 5 rondes gespeeld op de vrijdagavond waarop tegen elke ploeg word gespeeld. 

Na twee wedstrijdronden staat Geel-Wit op de tweede plaats op 2 punten achter koploper Sporting Krommenie. Er volgen nog wedstrijden bij Dem, Sporting Krommenie en bij Geel-Wit. 

 

Na afloop natuurlijk een lekker biertje 

Update kunstgras

Er is veel geschreven over het rubbergranulaat op het kunstgras, het laatste was van de wetenschappers uit Amerika die nogmaals hebben aangetoond dat sporten op kunstgras veilig is. 

er zijn veel stukken over geschreven en getoond, u kunt e.e.a. teruglezen in de nieuwsbrieven op de website, waarin we u met regelmaat hebben geinformeerd. 

Wat we vanuit Geel-Wit nog wel willen benadrukken (wat ook in alle stukken werd genoemd), en we vinden niet dat dit alleen moet vanwege het rubbergranulaat, maar na het sporten moet iedereen douchen. 

live voetbal bij Geel-Wit

 

Op de vrijdag en de zondag kunt u bij Geel-Wit de wedstrijden live bekijken van de eredivisie op een groot scherm. U bent van harte welkom om bijvoorbeeld op de vrijdag deze wedstrijden te komen bekijken. Naast deze wedstrijden kunt u ook gezellig een biertje komen drinken of bijvoorbeeld een potje dart spelen.  

Vragen/op-aanmerkingen!!

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief:

 1. Iets te vragen hebben
 2. Iets te melden hebben
 3. Een op- of aanmerking hebben
 4. Een leuk nieuwtje hebben wat iedereen binnen Geel-Wit moet weten
 5. Een leuke foto hebben
 6. Iets wat niet hierboven staat, dan....

kunt u dit mailen naar info@remove-this.Geel-Wit.nl.

Overlijden Hans funcke

Geheel onverwacht is woensdag 8 maart 2017 overleden 

Hans Funcke
Ere Lid

Een compleet in memoriam schrijven over Hans Funcke is niet eenvoudig. Hans was een doener, hij was gek op overzichten en lijstjes en kon mopperen als de beste, maar alles voor zijn club Geel-Wit. Hans werd lid van het hoofdbestuur in het seizoen 79/80 en volgde ome Rinus van Huizen op als 2e penningmeester in het volgende seizoen. Eigenlijk vond hij dat ome Rinus het nog één jaar langer had moeten doen, dan had hij namelijk de 50 jaar vol gemaakt. Maar ome Rinus vond al die girokaarten enz. maar niks en stopte er dus mee. Leo van Berkel was in die periode 1e penningmeester en dus voor de grote lijnen en de 2e penningmeester deed het doe werk. Niet alleen alle administratieve handeling, maar ook en vooral zorgen dat de leden hun contributie betaalde. Dat dit een vreselijke klus was kunnen we ons goed voorstellen. Hans was degene die begon met het invoeren van de verplichte machtiging. Hij richtte de administratie naar eigen inzicht in en voerde deze functie uit tot en met het seizoen 92/93. Deze functie vervulde hij opnieuw vanaf het seizoen 2002/03 t/m 2007/08. Hans was verder een echte vliegende keep. Liet iemand iets uit zijn handen vallen dan pakte hij het wel weer even op. Voorbeelden:

 • 96/97 waarnemend voorzitter kantinekommissie
 • 2006/07-2009/10 schreef hij het voorwoord in het clubblad, de Spelverdeler.
 • 2007/08 wedstrijdsecretaris

Gedurende deze periode heeft hij ook nog de functie van penningmeester kantine- kommissie bekleed.

Het is dus natuurlijk niet raar dat Hans op enig moment werd benoemd tot Ere Lid en de hierbij behorende gouden speld en de bos bloemen voor Riet, kreeg uitgereikt.

Jarenlang was hij samen met Riet, lid van de Klaverjasafdeling en speelde daarin op maandagavond zijn partijen.

Toen hij naar Vogelenzang verhuisd was, werden de keren dat we hem spraken minder.

Soms hoorden we dat het niet helemaal goed ging met Hans.

Zijn overlijden kwam daarom ook voor ons, heel onverwacht.

We zijn Hans natuurlijk heel dankbaar voor alles wat hij voor Geel-Wit heeft willen doen en Riet voor de ruimte die zij hem heeft gegeven om zijn hobby uit te oefenen.

We zullen hem dan ook niet snel vergeten.

We wensen Riet, Connie en Peter, Martin, Rob en Janine, kleinkinderen en overige vrienden en familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote onverwachte verlies.

Namens de s.v. Geel-Wit

Ted Heemskerk Erevoorzitter

Scheidsrechters naar AZ - Excelsior

Geel-Wit bedankt scheidsrechters met bezoek aan AZ - ExcelsiorZondagochtend 5 maart om 10.45 uur staan er heel wat scheidsrechters klaar
bij Geel-Wit. Dit keer niet om zelf te fluiten, maar om de
competitiewedstrijd AZ - Excelsior te bezoeken. Tijdens de vele wedstrijden
op zaterdag zien we menig scheidsrechter uit onze eigen jeugd voorbij komen.
Deze jongens (helaas nog geen meisjes) hebben allemaal een
scheidsrechterscursus gevolgd via de KNVB en worden regelmatig ingezet om te
fluiten. Zij doen dit allen als vrijwilliger en daar stond op 5 maart dus
een mooie beloning tegenover. Het leek wel of er speciaal rekening met ons
was gehouden, want de wedstrijd werd geleid door topscheidsrechter Bjorn
Kuipers. AZ en Excelsior konden de energie niet vinden om er een mooie pot
van te maken, maar kijken naar de prestaties van het arbitrale kwartet is
voor ons als scheidsrechter minstens zo leuk. Na afloop dan ook alleen maar
positieve reacties. De jongens hebben genoten en de jeugdcommissie
(verantwoordelijk voor het vervoer op deze middag) uiteraard ook.

Lijkt het je ook leuk om wedstrijden bij Geel-Wit te fluiten? Meld je dan
aan bij Sander Stromeier (Coördinator & Begeleider Scheidsrechters Geel-Wit,
bereikbaar via stromeier@remove-this.upcmail.nl / 06-21222625) en bespreek de
mogelijkheden. Aanmelden kan vanaf 12 jaar, dus ook volwassenen zijn van
harte welkom om zich aan te melden.

Het woord is aan.......

 

 • Naam? : Richard Gramser
 • Leeftijd? : 45 jaar
 • Getrouwd? : Ja
 • Kinderen? : 2
 • Waarom spelen(speelt) je kind(eren) bij Geel-Wit? : Er was bij ajax geen plek!
 • In welk elftal spelen speelt je kind? : JO11-1 
 • Wat is je functie binnen Geel-Wit? : Coördinator O11-O12
 • Wat is er leuk aan deze functie? :  Je bent de spil tussen de ouders en de club. 
 • Wat vind je zo leuk aan Geel-Wit? : Buurtclub eb de sfeer met de Bavo op de achtergrond
 • Wat moet er nog beter bij Geel-Wit? : Kantine + het gemiddelde niveau van de teams
 • Wat zijn je hobby's? : Hardlopen, oldtimers en overige meuk (en toch ook wel mijn werk, boten bouwen)
 • Wat is je favoriete voetbalclub in nederland? : Ajax
 • Wat is je favoriete voetbalclub in het buitenland? : Barcelona
 • Wie is je favoriete speler? : Zlatan
 • Voor wie of wat heb je waardering? : Vrijwilligers
 • De vraag van Meino - Wat hebben boten en voetbal met elkaar te maken?: Helaas bar weinig. Ik wacht nog steeds op de eerste ajacied die bij mij een boot komt kopen. 
 • Wie moet er in de volgende nieuwsbrief deze vragen invullen en wat zou je hem/haar willen vragen? : Michiel Rodenstein, hoe gaan zijn zaterdagen eruit zien als zijn derde zoon Joel ook bij Geel-Wit gaat voetballen!

Goalshot in gebruik

We hadden al eerder aangegeven dat van de opbrengst van de grote clubactie een goalshot zou worden gekocht. Met deze goalshot kan er specifiek worden getraind op vrije trappen, richting geven aan de bal en het is een leuk item voor bijvoorbeeld de vrienden/vriendinnendagen!

Afgelopen week heeft de O9-1 de goalshot in gebruik genomen.

Fruit en krentenbollen

Sinds kort is er een nieuwe kantinecommissie bestaande uit ouders van jeugdleden, we hiopen ze binnenkort nader te introduceren. deze groep heeft allerlei ideeên en dat zal de aankomende tijd ook zichtbaar zijn.

De afgelopen zaterdagen is het eerste al duidelijk zichtbaar, er staan op de bar krentebollen en fruit! 


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid of sponsor bent van de sportvereniging Geel-Wit '20.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen of wijzigt uw emailadres binnenkort
stuur dan een email aan info@geel-wit.nl