• Geel-Wit 1 verzilvert potentie

De tweede wedstrijd van het seizoen was een wedstrijd voor de echte liefhebbers. De heftige regenbuien hield veel mooi weer publiek thuis en slechts een handjevol supporters zag Geel-Wit met 4-1 winnen van Knollendam. In de eerste helft verzuimde Geel-Wit om afstand te nemen, een aantal kansen werden niet benut en Knollendam verdedigde fysiek en vasthoudend. Ondanks een klein veldoverwicht werd met 1-1 de kleedkamers opgezocht. Doelpuntmaker voor Geel-Wit was Luke Watervoort.

Na de rust ging het nog harder regenen, maar Geel-Wit bleef de bal goed rondspelen. Het resulteerde in meer ruimte en Knollendam had steeds meer moeite om de jonge jongens van Geel-Wit bij te houden. Een uitstekend spelende Valentijn M'zaad gaf een puntgave steekpass op Barry Beugeling. De spits in vorm accelereerde en kon met de punt van de schoen de 2-1 intikken. Vanaf dat moment was de weerstand gebroken bij Knollendam. Geel-Wit ging nog beter spelen en de bij vlagen ongrijpbare Rens Knol sneed steeds vaker door de defensie van Knollendam. Dit resulteerde in een aantal hoekschoppen, waarbij na goed inkomen van Matthijs Westra, andermaal Barry Beugeling voor de 3-1 zorgde. Ook de 4-1 kwam voort uit een hoekschop en ditmaal drukte Valentijn M’zaad af net buiten de zestien. De voormalig speler van RCH en HFC bevestigde hiermee opnieuw zijn stijgende vorm en bijdrage aan het veldoverwicht op het middenveld. De overwinning en de voorlopige koppositie zijn een uitstekende start van het seizoen voor Geel-Wit 1.

De grootste winst is echter voor de toeschouwers. Dit team gaat steeds beter spelen en heeft het technisch vermogen om onder druk er goed voetballend uit te komen. Waar vorig seizoen nog wel eens overwinningen op de counter werden geboekt en vooral de fysieke snelheid van de jonge aanvallers werd benut, zie je dit seizoen meer controle en rust. Hoe ver dit team gaat komen is nog niet te zeggen, maar het talent en potentie is duidelijk zichtbaar. Hoe nat en koud het ook langs de lijn was, de toeschouwers gingen met een warm gevoel naar de kantine.