• Geel-Wit O10-2 kampioen!

  16 dec 2019
 • Na een aantal goede en spannende wedstrijden met helaas iets te weinig punten in de eerste competitiefase, begonnen we begin november met frisse moed aan de tweede competitiefase. Het doel was duidelijk, we wilden natuurlijk zo snel mogelijk weer terugkeren naar de tweede klasse.

  Na een soepele start met twee ruime overwinningen op HBC (9-4) en Haarlem-Kennemerland (10-4) diende zich de kraker aan; HFC uit. Deze ploeg had in de eerste competitiefase in de eerste klasse gespeeld, dus we konden onze borst nat maken. We schoten uit de startblokken waarbij prachtige aanvallen resulteerden in een 0-3 voorsprong na het eerste kwart. HFC kwam sterk terug, waardoor er bij het ingaan van het laatste kwart een 4-4 tussenstand op het scorebord stond. Maar de O10-2 deed wat het deze hele competitieronde zou doen; de wedstrijd afsluiten met een ijzersterk laatste kwart. We wonnen deze zinderende pot met 4-5.

  Hierna volgden weer een paar doelpuntrijke overwinningen op Onze Gezellen (7-3) en DSS (16-3). De KNVB had aangegeven dat de nieuwe poule-indeling gebaseerd zou worden op de standen van het weekend van 7 december. Dat betekende dat we die dag thuis tegen Alliance de promotie veilig konden stellen. Na een stroef begin (4-2 bij rust), werd ook Alliance in de tweede helft van de mat getikt (13-2). Uiteraard werd deze mijlpaal gevierd zoals het hoort, met patat en limonade in de kantine.

  Op 14 december was het dan echt zover. Onze kampioenswedstrijd, een uitwedstrijd tegen het zeer gastvrije en sportieve VEW uit Heemstede. We begonnen scherp en al snel werd duidelijk dat we ook voor deze tegenstander een maatje te groot waren. We werden kampioen in stijl door een overwinning van maar liefst 19-5.

  Jaïr, Tobiasz, Finn, Bente, Liam, Duuk, Floris en Roan, jullie hebben het fantastisch gedaan. Met de prachtige cijfers 7 wedstrijden, 21 punten en een doelsaldo van 79-25 zijn jullie de meer dan terechte kampioen!