• De Geel-Wit jeugd

  Geel-Wit, veel meer dan alleen voetbal

  Op dit moment zijn we met meer dan 500 jeugdleden wekelijks aan het voetballen bij onze vereniging.  Voetballen bij Geel-Wit betekent, het sluiten van vriendschappen, leren in teamverband te spelen, door te zetten, je best te doen te winnen en ja...ook leren omgaan met verliezen. Het gaat over de fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling van je kind in een veilige en positieve omgeving. Dus dat is veel meer dan ‘alleen maar’ voetballen, hoewel dat ook gewoon een leuk spel is en blijft.  

  De afgelopen jaren is de jeugd hard gegroeid bij Geel Wit en kunnen we op elke leeftijd verschillende niveau's aanbieden. Dat sluit aan bij onze visie; Elk kind speelt met plezier voetbal op zijn of haar eigen niveau. 

  Wat Geel-Wit kenmerkt:

  • Aandacht voor elk kind. Uniek bij Geel-Wit is dat elk kind 2x per week traint en 1x per week een wedstrijd speelt, los van welke niveau of voetbaltalent uw kind ook heeft.  
  • Plezier en een ongedwongen sfeer. Dat is onze basis, zodat kinderen lekker kunnen sportenPositief coachen is daar een belangrijk onderdeel van. Zie kennismakingfilmpje (Youtube).
  • Buurtvereniging. We zijn een echt buurtverenigingniet te groot en we kennen elkaar.
  • Teamwork, binnen en buiten het veld. Iedereen helpt mee, want Geel-Wit draait op vrijwilligers. Veel handen maakt licht werk.
  • Leren & Lef. In de jeugd leren de kinderen de techniek van het voetballen. Daarbij stimuleren we doorzetten en grenzen verleggen. 
  • Sportief en respectvol. Het 'wit' van Geel-Wit staat al sinds onze oprichting voor ‘reinheid’. We gedragen ons sportief en respectvol naar elkaar, de scheidsrechter, de tegenstanders en de omgeving.  

  Jeugdteams op steeds hoger niveau

  Naast het bieden van voetbaltrainingen voor alle kinderen is er ook aandacht voor kinderen met bovengemiddelde drive en aanleg, in de zogenoemde selectieteams. De komende jaren willen we  doorgroeien naar een hoger niveau van onze jeugdteams. Daarom werken wij samen met AZ. Meer informatie over die samenwerking

  Meidenvoetbal 

  Het Meidenvoetbal is hard aan het groeien bij Geel-Wit en dat willen we verder ontwikkelen. Bij Geel-Wit spelen meiden in gemengde teams of in teams met alleen meiden. Dit is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van het betreffende lid en het niveau. 

  Wil je meehelpen of wil je meer info, neemt contact op met Niels van der Burg, per email of telefonisch via 06-36120275.

  Jeugdige scheidsrechters

  Alle spelers van de O14 teams moeten gedurende het seizoen jeugdwedstrijden van jonge teams fluiten. De doelstelling hiervan is dat spelers goed weten wat de spelregels zijn en leren hoe een wedstrijd te leiden. De ervaring is dat dit bijdraagt aan een respectvol en sportief klimaat. De kinderen krijgen hiervoor een korte opleiding en worden intensief begeleid op en rond het veld. Kinderen die talentvol zijn in het fluiten van wedstrijden kunnen een vervolgopleiding aangeboden krijgen vanuit de club. 

  Wil je meehelpen of wil je meer info, neem contact op met Jan van der Zwet, per email of telefonisch via 06-2929940

  Jeugdige trainers

  Sinds enige tijd werken we ook met jeugdige trainers. Dit zijn jeugdspelers van de O14 of ouder die onder begeleiding meehelpen bij andere jeugdteams.  In het komende seizoen gaan we verder met het stimuleren van spelers om als trainer aan de slag te gaan.

  Jeugd 1

  Daarnaast zoeken we elk seizoen ouders die willen meehelpen als trainers en coaches voor onze teams.  
  Heb je interesse en wil je meer info neemt contact op met Lennert Bohmer, 06-22637972 / voorzitterjeugd@geel-wit.nl

  Jeugdraad

  De jeugdraad zijn maximaal 8 jeugdleden die een paar jaar gevraagd mee te denken, advies en feedback te geven over wat er wel en niet goed gaat in de vereniging. Vorig jaar zijn hiermee gestart en ook het seizoen 20-21 zullen de jeugdraad wij elkaar komen.

  Jeugd 1

   

  Jeugdcommissie

  Meer informatie over de Geel-Wit Jeugdcommissie kunt u hier vinden.

 • Geel-Wit heeft een samenwerkingsverband gesloten met eredivisieclub AZ.

  Een delegatie van Geel-Wit bestaande uit de jeugdvoorzitter Lennert Böhmer, de technische jeugdcommissie (André Hahn, Domingo Tomasouw, Remco Strijbis en Paul Groeneveld)  en trainer Rinus Regterink werden tijdens de wedstrijd AZ - Pec Zwolle ontvangen in de business lounge alwaar het contract werd getekend. 

  Daarna werd er gezamenlijk naar de wedstrijd gekeken waar ze vanuit de business seats de 110 jeugdspelers van Geel-Wit zagen zitten die tegen een gereduceerd tarief de wedstrijd ook konden bijwonen. 

  De samenwerking zal vooral bestaan om de trainers meer ondersteuning te geven in het organiseren van trainingen, opbouw van trainingen, intensiteit etc etc. De trainers van Geel-Wit zullen daarnaast ook workshops gaan volgen.

  In navolging van deze samenwerking heeft O10-1 team deelgenomen aan een zwaar bezet toernooi bij de AZ Academy in Wormerveer.