• Nieuw! Een O7-1

  5 nov 2019
 • Sinds vorig seizoen bestaat er een O7-1 die meedoet aan een onderlinge competitie tussen een aantal clubs rondom Haarlem. Op deze manier kunnen de jongste kinderen ook beleven hoe het is om wedstrijdjes te spelen. Teamleider Guido deelt altijd na afloop van de wedstrijd een mooi verslag:

  -------------------------------------------------------------

  v.v. IJmuiden – Geel-Wit Smurfen: 4 – 5
  Ja, u leest het goed! De eerste overwinning is in de pocket!
   
  Het leek zo’n typische voetbaldag waarvan je wist dat ie zou komen als publiek: het was grauw, het regende, het waaide en Geel-Wit was maar net met genoeg spelers om een team op te kunnen stellen. De voortekenen waren niet bepaald gunstig. Het eerste doelpunt van de wedstrijd leek die stemming nog eens te benadrukken: ik weet niet hoe, maar geschoten vanuit een kansloze hoek ging de bal door en via de benen van onze invalkeeper zeer ongelukkigerwijs het eigen doel in. En dat terwijl het spelbeeld weer duidelijk was: of Geel-Wit was in de aanval, of counterde er op los als een volleerd Italiaans cattenaccio-elftal.
   
  Maar de regen hield op en de zon joeg de treurnis van het veld af! Je zou je bijna af gaan vragen of Geel-Wit geen mooiweer-voetballers zijn! Na zichzelf mooi vrijgespeeld te hebben, knalde Brent de bal hoog tegen het dak van het doel: 1 – 1. En nu ging het snel: na een mooie aanval bracht Jurgen met een geplaatst schot laag in de rechterhoek de stand op 1 – 2. Voor het eerst stonden de Smurfen voor! En nu ging het opeens crescendo: niet snel daarna maakte Jurgen ook de 1 – 3, uit een scrum die uit de rugbyfinale Engeland – Springbokken leek te komen.
   
  Na rust ging Geel-Wit door op de ingeslagen weg. De opdracht van de trainer woensdag en de coach zaterdag werd steeds beter opgevolgd: voetbal samen, schiet de bal ook eens af en toe naar een medespeler in plaats van alleen te dribbelen richting een doel! Er waren mooie combinaties te zien en uit een van die aanvallen scoorde Jurgen de 1 – 4: een hattrick!    
   
  Wellicht omdat Geel-Wit de tweede helft met een Smurf minder moest smurfen, werd het daarna toch weer spannend: de 2 – 4 viel en na de 2 – 5 (een ongelukkige balbehandeling van de keeper van de tegenpartij, onderdruk van Jurgen) scoorde IJmuiden ook de 3 – 5 en 4 – 5. Na ettelijke hachelijke momenten voor het doel van Geel-Wit en een paar goede reddingen van doelman Casper, besloot de scheidsrechter te fluiten voor het eind. Nóg langer doorspelen had niet veel zin meer, want samen met het geloof in de overwinning, vloeiden ook de fysieke krachten weg uit het twaalftal van IJmuiden. Jurgen, Brent, Julian, Luca en Casper: gefeliciteerd met deze mooie overwinning! En Bruce bedankt voor het invallen in de eerste helft!